Durian Mille Crepes
အရင္တစ္ေခါက္တုန္းကေတာ႔ ေခ်ာကလက္အရသာ mille crepes ကိုလုပ္ၿပခဲ႔ဖူးပါတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ဆိမ္႔ၿပီးအရသာရွိလွတဲ႔ ဒူးရင္းသီးအရသာ mille crepes လုပ္စားၾကည္႔ၾကရေအာင္။ ဒူးရင္းသီးႏွစ္သက္သူမ်ား ၾကိဳက္ၾကမယ္႔ ကိတ္တစ္ခုပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၇ လက္မဗန္းဆိုဒ္ အလႊာ ၂၂ ခုစာ)
• ႏြားႏို႔ - ၂၅၀ ဂရမ္
• ၾကက္ဥ ၂ လံုး
• ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
• ဂ်ံဳ - ၆၀ ဂရမ္
• ေပါင္ဒါသၾကား - ၃၀ ဂရမ္
• ေထာပတ္ ၃၀ ဂရမ္- အရည္ေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ထားပါ
ေထာပတ္မွလြဲၿပီး က်န္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုေရာေမႊပါ။ သမသြားလွ်င္ စကာစစ္ၿပီး မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ဒီတိုင္းထားေပးပါ။ ေထာပတ္အရည္ကို မုန္႔လုပ္ကာနီးမွထည္႔ေမႊပါ။
၇လက္မဒယ္အိုးကို အပူေပးကာ မုန္႔ႏွစ္ကို ေယာက္ခ်ိဳဇြန္း တစ္၀က္ခန္႔ခပ္ကာ ေလာင္းေပးပါ။
ေလာင္းရင္းမွ ၿပန္႔သြားေအာင္ တစ္ခါတည္းလုပ္သြားပါ။ ခပ္ၿမန္ၿမန္လုပ္ရပါမယ္။
တစ္မိနစ္ခန္႔ေနလွ်င္ မုန္႔သားရပါၿပီ။
က်န္မုန္႔ႏွစ္မ်ားကို ထိုနည္းအတိုင္းဆက္လုပ္သြားပါ။
မုန္႔သားပါးႏိုင္သမွ်ပါးပါးရေလေကာင္းေလပါ။
ခရင္မ္အတြက္
• Non Dairy Whipping Cream - ၂၅၀ ဂရမ္ (Soft peak ေရာက္ေအာင္ ေမႊထားပါ)
• ႏို႔ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေၿခထားေသာ ဒူးရင္သီးအႏွစ္ ၁၅၀ ဂရမ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ေရာေမႊကာ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ မသံုးမခ်င္းသိမ္းထားပါ
ကိတ္ၿပင္ဆင္ၿခင္း
မုန္႔သားပထမအလႊာကို ကိတ္လုပ္သည္႔ ဗန္း (သုိ႔) ပန္းကန္ေပၚတြင္တင္ပါ။
ထုိ႔ေနာက္ အသင္႔ၿပင္ထားေသာ ခရင္မ္ပါးပါးသုတ္လိမ္းပါ။
ဒုတိယ မုန္႔သားကိုတင္ပါ။ ခရင္မ္လည္းဆက္တင္ေပးပါ။
က်န္မုန္႔သားႏွင္႔ ခရင္မ္မ်ားကိုထိုနည္းအတိုင္း ကုန္ေအာင္ၿပဳလုပ္သြားပါ။
ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ၄ နာရီခန္႔အနည္းဆံုးထားၿပီးမွ သံုးေဆာင္ပါ။
Credit: EVY Food Lover
http://www.searchmyanmar.com/link/comment/cid/52029
No comments:
Post a Comment