စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား၏ ေဆးဖက္ဝင္ပံု



နႏြင္း

နႏြင္းသည္ ေရႊဝါေရာင္ ျဖစ္ျပီး ဟင္းခ်က္ရာတြင္ အသံုးျပဳၾကပါတယ္။ အထူးသျဖင္း နႏြင္းကို အိႏၵိယနုိင္ငံမွာ အမ်ားဆံုး သံုးၾကပါတယ္။ နႏြင္းဟာ ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ တားဆီးေပးနုိင္တဲ့ အျပင္ ကုိလက္စေရာ ဓာတ္ကိုလည္း ေလ်ာ့က်ေပးနိုင္ တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

ဂ်င္း

ဂ်င္းသည္လည္း ဟင္းခက္ အေမႊးအၾကိဳင္ ထဲမွ တစ္ခု အပါအဝင္ ျဖစ္ပါတယ္။ ဂ်င္းသည္ သားအိမ္ကင္ဆာ၊ အူမၾကီး ကင္ဆာ၊ ဆီခ်ဳိေရာဂါ တို႔အျပင္ မ်ိဳးေအာင္ႏႈန္း ကိုလည္း ေကာင္းေစတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား အတြက္ ပို၍ပင္ ေကာင္းမြန္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

ဇီရာ

ဇီရာသည္လည္း ဟင္းခက္ အေမႊးအၾကိဳင္ ထဲမွ တစ္ခုအပါအဝင္ ျဖစ္ပါတယ္။ ဇီရာ၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ားကေတာ့ ဇီရာမႈန္႔ကို ေရနွင့္ေရာကာ ဆားထည့္ျပီး သံပုရာသီး (သို႕) ေရွာက္သီးျဖင့္ စားပါးက ဝမ္းေလ်ာေရာဂါကို သက္သာေစနိုင္ပါတယ္။

မုန္႔ညင္းေစ့

မုန္႔ညင္းေစ့ဟာ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္နိုင္ေသာ ေဆးမ်ား ထဲမွ တစ္ခုအပါအဝင္ ျဖစ္ပါတယ္။ ထို႔ျပင္ ေသြးတိုးေရာဂါ ရိွသူမ်ား အတြက္လည္း ေကာင္းမြန္ပါတယ္။

ဖာလာေစ့

ဖာလာေစ့ဟာ အစာအိမ္အတြက္ ေကာင္းမြန္ေသာ ေဆးတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ အစာအိမ္ အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း၊ ေလေအာက္ျခင္းတို႔ကို သက္သာေစနိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

Ref- General knowledge
ေက်ာ္လင္းႏိုုင္ (ရိုုးရာေလး)

https://www.facebook.com/yoyarlaydotcom/photos/a.247917771918149.56547.17164776

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...