- ငါးဖယ္ျခစ္ – ၃၀ က်ပ္သား (ဆံုေထာင္းျဖင္႔ ေထာင္းထားေပးပါ)
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္ဥ (အကာ) – ၁လံုး
- ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္လွီးပါ)
- ငရုတ္သီးစိမ္း –၂ေတာင္႔ (ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- သစ္ဂ်ပုိး – ၁ခု
- ဖာလာေစ႔ – ၄ေစ႔
- ဇီယာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ကလေ၀ရြက္ – ၁ရြက္
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ) (optional)

ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ငါးဖယ္ ဆီျပန္ဟင္းေလးပါ။ အရင္ဆံုး ငါးဖယ္ကို ေၾကာ္ျပီမွ ကလေ၀ရြက္၊ သစ္ဂ်ပုိး၊ ဖာလာ၊ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ ေတြနဲ႔ ငါးဖယ္ကို ဆီျပန္ေလး ခ်က္ထားတာပါ။ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ ထူးျခားေကာင္းမြန္တာမုိ႔ တကယ္ကို ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ဟင္းလ်ာတစ္ခုပါ။ ခုပဲ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ငါးဖယ္ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေၾကာ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပန္းကန္လံုးထဲ (ငါးဖယ္၊ ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဂ်င္း) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ငါးဖယ္ကို ၁လက္မခြဲအရြယ္ အ၀ိုင္းျပားမ်ား ျပဳလုပ္ေပးပါ။ (ငါးဖယ္ မကပ္ေအာင္ လက္ကုိ ဆီသုပ္ျပီမွ ျပဳလုပ္ပါ)

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ငါးဖယ္မ်ားကို ေရႊညိဳေရာင္ သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ ငါးဖယ္မ်ား ေဖာင္းတက္ပါလိမ္႔မည္။

၄။ ျပီေနာက္ ငါးဖယ္မ်ားကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ကလေ၀ရြက္၊ ဇီယာ၊ ဖာလာေစ႔) တုိ႔ကို ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႔ကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေမႊေပးျပီ ေရ(၂ခြက္) ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ျပဲသည္အထိ တည္ထားပါ။

၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား နူအိလွ်င္ ေရတ၀က္က်န္လွ်င္ ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔ ထည္႔ျပီ ဆီျပန္သည္ အထိ ထပ္တည္ထားပါ။

၄။ ငါးဖယ္ဟင္းဆီျပန္လာလွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္အုပ္ျပီ အရသာရွိေသာ ငါးဖယ္ ဆီျပန္ဟင္းကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…

No comments:
Post a Comment