ပဲငံျပာရည္မ်ားကို စကၤာပူ တကၠသိုလ္တစ္ခုမွ က်န္းမာေရး ပညာရွင္မ်ား ေလ့လာတဲ့အခါ ေတြ႔ရွိခ်က္ကေတာ့ သူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ antioxidants ဟာ သာမန္ ဝိုင္နီမွာ ပါဝင္တဲ့ ပမာဏထပ္ ၁၀ ဆေတာင္ မ်ားပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္မို႔ ပဲငံျပာရည္ကို အစားအေသာက္ထဲပါ ပါဝင္စားသံုးျခင္းက ႏွလံုးနဲ႔ ဆက္စပ္တဲ့ ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးျပီးသားနဲ႔ ေပ်ာက္ကင္းေစေၾကာင္း ျဖစ္ေစ ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ တရုတ္ပဲငံျပာရည္ အနက္တို႔မွာ antioxidant ဓာတ္ ပုိမ်ားတာကို ေလ့လာ ေတြ႔ရွိမိျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ သူက ႏွလံုး က်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစတဲ့ အျပင္ အားလည္း ျဖစ္ေစ ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္မို႔ တရုတ္ရိုးရာမွာ ပဲငံျပာရည္ အေႏွာက္ကို ေဆးဝါး အျဖစ္ ေဆးျဖစ္ဝါးျဖစ္ ဟင္းလ်ာတို႔မွာေကာ ထည့္သြင္း ခ်က္ေလ့ ရွိေၾကာင္း သိရ ပါတယ္။
.
Ref: dyknow
ေအာင္ခမ္း (ရိုးရာေလး)
http://
No comments:
Post a Comment