စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ၾကက္ေကာက္ညွင္း အစာသြပ္


ၾကက္ေကာက္ညွင္းကို ခရစ္စမတ္ နဲ႔ နွစ္သစ္ကူးမွာ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ တင္ေပးလုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သားကို တညသိပ္ (သို႔) အနည္းဆံုး ၂နာရီႏုပ္ျပီ ေပါင္းထားမုိ႔ အသားကလည္း အရမ္းႏူးအိေနပါတယ္။ ျပီလွ်င္ ၾကက္ေပါင္းထားတဲ႔ အရည္နဲ႔ ေကာက္ညွင္းကို ခ်က္တာမုိ႔ အရသာ ေပ်ာ္ဖြယ္ရာ မရွိပါဘူး။ ဒီၾကက္ေကာက္ညွင္း အစာသြပ္ဟင္းလ်ာကို စားေသာက္ဆိုင္ၾကီးမ်ားမွာ မွာယူစားသံုးနုိင္ပါတယ္။ ခုပဲ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ တေပ်ာ္တပါး ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
-------------------------------------------
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6597%2F မွာၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္..
-------------------------------------------
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

ၾကက္၁ေကာင္ – ၈၀၀ ဂရမ္
ေကာက္ညွင္းဆန္ – ၂လံုး (ေရျဖင္႔ေဆးေပးပါ)
မွုိပြင္႔ေျခာက္ – ၈ခု (ေရျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ ေရျပန္စစ္ကာ တ၀က္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ)
ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
မုန္လာဥနီ – ၁ခု (အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
ၾကက္အသဲအျမစ္ – ၃စံု (အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ) (ဒယ္ထဲ ဆီအနည္းငယ္ျဖင္႔ ၾကက္အသဲအျမစ္ကို ေၾကာျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ)
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္
ၾကက္သြန္နီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္း)
ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္း)
ခရုဆီ
-------------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုး အတြင္း၊အျပင္ကို ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ျဖင္႔နုယ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ တညသိပ္(သုိ႔) အနည္းဆံုး ၂နာရီခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။

၂။ ထို႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး နုပ္ထားေသာ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးကို အညွိေရာင္သန္းသာသည္အထိ္ ေၾကာ္ေပးပါ။

၃။ ျပီးလွ်င္ ခြက္ၾကီးထဲ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးထည္႔ ေပါင္းအိုးျဖင္႔ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ေပါင္းေပးပါ။

၄။ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးေပါင္းျပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း) ထည္႔ပါ။

၅။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ထည္႔ေမြွေပးပါ။

၆။ ၾကက္အသဲအျမစ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ မွုိထည္႔ပါ။

၇။ ထို႔ေနာက္ ေကာက္ညွင္း ထည္႔ျပီး ခရုဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ ေမြွေပးပါ။

၈။ ေပါင္းထားေသာ ၾကက္သားမွရေသာ အရည္မ်ားကို ဒယ္ထဲထည္႔ေပးပါ။

၉။ လိုအပ္ပါက ေကာင္းညွင္းဆန္ ျမွပ္သည္အထိ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ေပးပါ။

၁၀။ ျပီးလွ်င္ အဖံုးအုပ္ထားျပီး မီးအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရခန္းသည္အထိတည္ထားေပးပါ။

၁၁။ ေရအနည္းငယ္ခန္းသြားလွ်င္ အဖံုးဖြင္႔ျပီး မကပ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ။

၁၂။ ေကာက္ညွင္းရလွ်င္ တခ်ဳိ႔ေကာက္ညွင္းမ်ားကို ၾကက္ေကာင္လံုးထဲ အစာသြပ္ေပးပါ။ က်န္ေသာ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို စတီခြက္ ထဲထည္႔ေပးပါ။

၁၃။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္ေကာင္လံုး နွင္႔ စတီခြက္ထဲမ်ား ေကာက္ညွင္းမ်ားကို ေပါင္းအုိးထဲ ထည္႔ျပီး ၄၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းေပးပါ။

၁၄။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သားမ်ားကို ဓားျဖင္႔ အနည္းငယ္လွီးျပီ ေဇာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ၾကက္သား၊ မွုိထည္႔၊ အစာသြပ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းထည္႔ျပီ ဇြန္းျဖင္႔ အနည္းငယ္ သိပ္ေပးပါ။

၁၅။ ျပီမွ ေဇာက္ပန္းကန္လံုကို ပန္းကန္ေပၚသို႔ ေမွာက္ခ်လိုက္ျပီ အရသာရွိစြာ ၾကက္ေကာက္ညွင္းကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
-------------------------------------------
မူရင္း = Wutyee Food House

https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.87504.18376

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...