စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ပုဇြန္ဆုပ္၊ ငံုးဥ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္



ပုဇြန္ဆုပ္၊ ငံုးဥ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ပုဇြန္ဆုပ္ေၾကာ္ – ၂၁ ခု

2. ငံုးဥ – ၁ ဗူး (၂၃ လံုး)

3. နာနတ္သီး – ၄ ကြင္း (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)

4. ေျပာင္းဖူးအေသး – ၉ ဖူး (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)

5. ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီး – တစ္ျခမ္း (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)

6. capsicum – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ ပံု ၂ ပံုခန္. (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)

7. ၾကက္သြန္ပင္ – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ ပံု ၂ ပံုခန္. (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)

8. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ

9. oyster sauce – 1/3 cup (80 ml)

10. tomatoes sauce – 1/2 cup (125 ml)

11. ဆီ – 1/4 cup (60 ml)

high heat ျဖင့္ အပူေပးထားသည့္ ဆီပူလာလွ်င္ ငံုးဥ၊ နာနတ္သီး၊ ေျပာင္းဖူး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ပင္၊ capsicum တို.ကို ထည့္ပါ။

သၾကား၊ tomatoes sauce နွင့္ oyster sauce ကိုထည့္ပါ။

ပုဇြန္ဆုပ္လံုး ထည့္ၿပီးေနာက္ ၃ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္လိုက္လွ်င္ အလြန္စားေကာင္းလွေသာ ပုဇြန္ဆုပ္၊ ငံုးဥ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

မူရင္း = Chaw Su's Food Friends

https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.87504.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...