စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







သက္ႀကီးပုိင္း ေရာက္သည္ထိ ဦးေႏွာက္စြမ္းအား ထက္ျမက္ေနေအာင္ ဘယ္လုိ စားေသာက္မလဲ



ဘယ္ရီသီး စားျခင္းသည္ ဦးေႏွာက္စြမ္းအား ကုိ ပုိေကာင္းေစ

ဘယ္ရီသီးမ်ား စားျခင္းဟာ အသက္ႀကီး လာလုိ႔ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ စြမ္းေဆာင္ရည္ က်ဆင္းျခင္းကုိ ကာကြယ္ ေပးႏုိင္႐ံု သာမက ဆက္လက္ အစြမ္းထက္ ေနေအာင္ပါ ကူညီေပး ႏုိင္တယ္လုိ႔ သုေတသီ မ်ားရဲ႕ ေတြ႕ရွိခ်က္ ေတြက ဖြင့္ဆုိ ထားပါသည္။

ေကာ္ဖီလည္း ပံုမွန္ေသာက္ပါ

အထူးသျဖင့္ ေကာ္ဖီသည္ သက္ႀကီးပုိင္းမ်ား ဦးေႏွာက္ စြမ္းေဆာင္ရည္ ထက္ျမက္ ေနေအာင္ ကူညီ ေပးႏုိင္သည္။ စဥ္းစား ဆင္ျခင္မႈ ေကာင္းေအာင္ ကူညီေပး ႏုိင္သည္။ ဦးေႏွာက္ အတြင္း ၀င္လာေသာ အခ်က္အလက္ မ်ားကုိ တံု႔ျပန္မႈ ေကာင္းေအာင္ ကူညီ ေပးႏုိင္သည္။ တစ္သက္လံုး ေကာ္ဖီ ေသာက္လာ သူမ်ား အတြက္ သတင္းေကာင္း ရွိပါေသးသည္။ ေကာ္ဖီကုိ ႏွစ္ၾကာရွည္ ေသာက္လာသူမ်ား သည္ အယ္လ္ဇုိင္းမား ေရာဂါ ျဖစ္ပြား ႏုိင္ေျခ ကုိလည္း နည္းသြား ေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေထာက္ျပ ခဲ့ၾကသည္။

မွတ္ဥာဏ္ မေကာင္းဘူးလား ၊ ငါးကုိစား

ဦးေႏွာက္စြမ္းရည္ ထက္ျမက္ လုိသူမ်ား ငါးအမ်ိဳးမ်ိဳး ကုိ စားသံုးသင့္သည္။ မွတ္ဥာဏ္ ေကာင္းလို သူမ်ား ငါးအမ်ိဳးမ်ိဳး စားသံုး သင့္သည္။ ငါးမ်ားတြင္ ပါ၀င္ေသာ အုိမီဂါ ၃ အက္ဆစ္ဓာတ္ သည္ မွတ္ဥာဏ္ ေကာင္းေအာင္ ထိန္းသိမ္း ရာတြင္ အေရးပါေသာ ဓာတ္ပစၥည္း ျဖစ္သည္။

မနက္စာ ပံုမွန္ စားျခင္းသည္လည္း မွတ္ဥာဏ္ ေကာင္းေစေသာ အေလ့အထျဖစ္

ကေနဒါႏုိင္ငံ ၊ တုိရြန္တုိ ၿမိဳ႕တြင္ ျပဳလုပ္ ထားေသာ ေလ့လာ သုေတသန အရ အသက္ ၆၁ ႏွစ္မွ ၇၉ ႏွစ္အၾကား သက္ႀကီးပုိင္း မ်ားထဲတြင္ မနက္စာ ပံုမွန္ စားသူမ်ား သည္ သက္ႀကီးပုိင္း ေရာက္သည့္ အထိ ဦးေႏွာက္စြမ္းရည္ မက်ဆင္းေအာင္ ထိန္းသိမ္း ႏုိင္ဆံုး ျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိ ရသည္။ သက္ႀကီးပုိင္း မ်ားတြင္ သာမက ကေလးငယ္ မ်ားမွာပင္ မနက္စာ ပံုမွန္ စားသံုးသူ မ်ားသည္ စာေမးပဲြ ရလဒ္မ်ား ပုိမုိ ေကာင္းမြန္ ၾကသည္ကုိ ေလ့လာ ေတြ႕ရွိရသည္။

ယမကာ တစ္မ်ိဳးမ်ဳိးကုိ ေဆးျဖစ္ ၀ါးျဖစ္ မွီ၀ဲသူမ်ား သက္ႀကီးပုိင္း ေရာက္သည္အထိ ဦးေႏွာက္စြမ္းရည္ ေကာင္းမြန္

အသက္ ၆၀ အထက္ လူႀကီးပုိင္း မ်ားကုိ ေလ့လာသည့္ အခါ တစ္ပတ္ကုိ ဘီယာ ( သုိ႔မဟုတ္ ) ယမကာ တစ္မ်ိဳးမ်ိဳး ကုိ ၄ - ၅ ႀကိမ္ခန္႔ ေဆးျဖစ္ ၀ါးျဖစ္ မွီ၀ဲသူမ်ား သည္ လံုး၀ မေသာက္သံုး သူမ်ားထက္ ဦးေႏွာက္ စြမ္းရည္ က်ဆင္းႏုိင္ေျခ ၅၄ ရာခုိင္ႏႈန္း ခန္႔ထိ ပုိနည္းေၾကာင္း ေတြ႕ထားရသည္။ တန္ေဆး လြန္ေဘး ဆုိေသာ စကားရပ္ကုိ ျဖင့္ သတိထားရမည္။ တစ္ပတ္ကုိ ၁၄ ခြက္ ႏွင့္ အထက္ ေသာက္သံုးသူ လူႀကီးပုိင္း မ်ားမူကား အသက္ႀကီး သည့္အခါ ဦးေႏွာက္ ယုိယြင္းမႈ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၂ ရာခုိင္ႏႈန္း ပုိမ်ား ေနျပန္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။

ေရေႏြးၾကမ္း သည္လည္း ဦးေႏွာက္ စြမ္းရည္ ထက္ျမက္ေစႏုိင္

ေရေႏြးၾကမ္း ေသာက္သံုးျခင္း သည္လည္း လူႀကီးပုိင္းမ်ား ဦးေႏွာက္ စြမ္းရည္ ႏွင့္ မွတ္ဥာဏ္ ဆက္လက္ ထက္ျမက္ ေနေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ မ်ားက ေထာက္ျပ ေနသည္။ ေရေႏြးၾကမ္း သည္ ဦးေႏွာက္တြင္း မွတ္ဥာဏ္ စြမ္းအင္ ေကာင္းမြန္ေရး အေထာက္အကူ ျပဳသည့္ အဆီတုိင္လင္း ဓာတ္ကုိ ျမင့္တက္ ေစသည္။ အစာေခ် ႏုိင္စြမ္းကုိလည္း ျမင့္တက္ ေစသျဖင့္ အစာ မေၾကျခင္း ေၾကာင့္ မအီမသာ ျဖစ္ျခင္းမွ ကင္းေ၀း ေစႏုိင္သည္။

ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ မဆလာ သည္လည္း အသံုး၀င္ႏုိင္

အီတလီ ႏုိင္ငံတြင္ ျပဳလုပ္ ထားေသာ ေလ့လာမႈ စစ္တမ္း တစ္ရပ္ အရလည္း မဆလာ အပါအ၀င္ အျခားေသာ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားသည္ လူႀကီးပိုင္း မ်ား၏ ဦးေႏွာက္ စြမ္းေဆာင္ ရည္ကုိ ထက္ျမက္ ေနေအာင္ ထိန္းေပးထား ႏုိင္စြမ္း ရွိေၾကာင္း သိရသည္။ ဦးေႏွာက္ကုိ ယုိယြင္း ပ်က္စီး ေစေသာ ေအာက္ဆီဒိုက္ မ်ားကုိ တုိက္ဖ်က္ ႏုိင္သည့္ အင္ဇုိင္း မ်ားကုိ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားတြင္ ပါေသာ ဓာတ္ပစၥည္း မ်ားက တုိးပြား ေစေၾကာင္း သိရသည္။


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=416854458412391&set=a.351047714993066.7

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...