အစားအစာႏွင့္ လူေနမႈ စ႐ိုက္ ေျပာင္းလဲ လာမႈေၾကာင့္ ယခုေခတ္ လူႀကီးပိုင္း တြင္သာမက လူငယ္ မ်ားတြင္ပါ ေရာဂါ မ်ိဳးစံု ျဖစ္ပြားလ်က္ ရွိသည္။ ၄င္းတို႔ အနက္ အစာအိမ္ အနာ ေပါက္ျခင္းသည္လည္း တစ္ခု အပါ အဝင္ ျဖစ္ သည္။
အစာအိမ္အနာဟုလူသိမ်ားေသာ္လည
အစာစားလွ်င္ဗိုက္ပိုနာတတ္၍ စားထား သည္မ်ားကိုျပန္အန္လိုက္ပါက အနာ သက္သာတတ္ရာၾကာလွ်င္ GU ျဖစ္သူ မ်ားသည္ လက္ထိုးအန္တတ္ေသာ အေလ့အက်င့္ ႐ွိေနသည္ကိုပင္ ေတြ႕ရသည္။
၄င္းတို႔သည္ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းေနေလ့ ရွိသည္။
အစာအိမ္အနာသည္အူလမ္း ေၾကာင္းအနာတို႔ထက္ အရြယ္ အစားပိုမို ႀကီးမား တတ္ၾက၍ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေခ် ပိုမ်ားတတ္သည္။ အနာေပ်ာက္ရန္လည္း အခ်ိန္ပိုၾကာ တတ္သည္။
အူလမ္းေၾကာင္း အနာ(DU)မွာ အသက္ငယ္သူမ်ားႏွင့္ အဆာခံသူမ်ားတြင္ အမ်ားဆံုးေတြ႔ရသည္။ ဗိုက္ဆာလွ်င္၊ အစာႏွင့္ေဝးလွ်င္ ဗိုက္ပိုနာတတ္၍ နည္းနည္းႏွင့္ မၾကာမၾကာအစာစားေလ့ရွိၾကရာ DU ျဖစ္သူမ်ားသည္ တစ္စထက္ တစ္စ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တိုးလာတတ္သည္။ ၄င္းတို႔သည္ ညအခ်ိန္တြင္ ဗိုက္နာတတ္ သည္။ အူလမ္းေၾကာင္း အနာသည္ အစာအိမ္အနာထက္ ေပ်ာက္ကင္းရန္ပိုျမန္ ၾကသည္။ ကင္ဆာ ေျပာင္းႏိုင္ေခ်မရွိေသာ္ ျငားလည္း အူလမ္းေၾကာင္းအနာမ်ားသည္ အူေပါက္ရန္အခြင့္ပိုမ်ားေလသ
သို့ျဖစ္၍အနာျဖစ္ပါက ဗိုက္နာဗိုက္ေအာင့္၊ ေလထိုးလွ်င္ေသာက္ ေလ့ေသာက္ထရွိၾကေသာ အစာအိမ္ေဆး မ်ားမွေဝဒနာကိုသာ သက္သာေစ၍အ နာကို အရွင္းမေပ်ာက္ေစႏိုင္ၾကေခ်။
အစာအိမ္နာသူမ်ားသည္ င႐ုတ္သီး၊ အပူအစပ္၊ အကိုက္အခဲ ေပ်ာက္ေဆး(ဥပမာ-Aspirrn) တို့ကို ေရွာင္ရမည္။ အဘယ့္ေၾကာင့္ဆိုေသာ္ အကိုက္အခဲေပ်ာက္ေဆးမ်ားသည္ အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္း အနာ မ်ား ေပါက္ထြက္ရန္ အားေပးေသာေၾကာင့္ျဖစ္သည္။
ေပ်ာ့ေျပာင္း၍ေျခလြယ္ေသာအစာ
Healthcare
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=413200525444451&set=a.351047714993066.7
No comments:
Post a Comment