ေ ေရာဂါကို ကာကြယ္တုိက္ဖ်က္ေပးတဲ့ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္း (Antioxidant) ေပါႂကြယ္ဝတဲ့ ဆီးသီးဟာ အ႐ုိးက်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။ အရင္တုန္းက အ႐ိုးသန္မာေအာင္စားသင့္တဲ့ အစားအစာ စာရင္းထဲမွာ ဆီးသီး မပါဝင္ခဲ့ပါဘူး။
လတ္တေလာေလ့လာမႈေတြအရ ဆီးသီးေျခာက္အျဖစ္ ေျခာက္ေသြ႕သြားတဲ့ ၾကက္ဥ အရြယ္ ဆီးသီးေတြဟာ အ႐ိုးသန္မာခိုင္ခံ့ဖို႔အတြက
တိရစာၦန္ေတြကို ေလ့လာမႈေတြအရ ဆီးသီးေျခာက္ေတြဟာ အ႐ုိးထုထည္ဆံုး႐ႈံးမႈကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္႐ံုသာမက အ႐ိုးထုထည္ကိုပါ ခုိင္ခံ့ေစေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရပါတယ္။
ေသြးဆံုးၿပီးအရြယ္ အမ်ဳိးသမီးေတြကို ေလ့လာခဲ့ရာမွာလည္း ဆီးသီးဟာ အ႐ုိး က်န္းမာေရးအတြက္ အစြမ္းထက္တဲ့ ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားစြာပါဝင္
တစ္ေန႔မွာ ဆီးသီးေျခာက္ ရွစ္လံုးကေန ၁၀ လံုးအထိ စားတဲ့အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ သံုးလံုးစားသူေတြထက္ အ႐ိုးသန္မာတဲ့ အက်ဳိေက်းဇူးကို ပိုမိုထိထိေရာက္ေရာက္ ရရွိႏိုင္ေၾကာင္း လတ္တေလာေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။
ဆီးသီးပဲျဖစ္ျဖစ္ ဆီးသီးေျခာက္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ဒီအတုိင္းစားျခင္း၊ ေကြကာ (Cereal) နဲ႔ ေရာစားျခင္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ မုန္လာဥနီတို႔နဲ႔ ျပဳတ္စားျခင္းစတဲ့နည္းေတြနဲ
No comments:
Post a Comment