စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ၾကာဇံခ်က္



ၾကက္သားကို အတုံးေသးေသးေလးေတြ တုံးျပီးေရေဆးကာ ဆား၊ငံျပာရည္၊နႏြင္းမႈန္႔ တိုု့ျဖင့္ ေရာနယ္ကာ နာရီဝက္ခန့္ႏွပ္ထားပါ။ၾကြက္နားရြက္မႈိေျခာက္၊ပဲျပားလိပ္ေျခာက္၊ပန္းေျခာက္ မ်ားကို မခ်က္ခင္ ၃ နာရီေလာက္ ေရက်ိဳစိမ္ထား၍ ေရမ်ားႏူးျပီး ပြလာလွ်င္ အေနေတာ္အရြယ္ အေသးေလးေတြ ၫႇပ္ထားေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ အထပ္ထပ္ေဆးထားပါ။ ပဲၾကာဇံကေတာ့ ႏူးျမန္၍ ၁၀ မိနစ္ ေလာက္ ေရစိမ္ျပီး ေရျပန္စစ္ထားပါ။ ငုံးဥ (သို႕) ၾကက္ဥ မ်ားကို ျပဳတ္ျပီး ခြါထားပါ။

ထိုုေနာက္ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ဂ်င္းတိုု့ကိုု အိုုးထဲသိုု႕ ဆီသင့္ရံုုထည့္ကာ နႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ ဆီသတ္ပါ။ၾကက္သြန္ေၾကာ္နံ႕ ေမႊးျပီးေရႊေရာင္သန္းလာပါက ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕ အနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေမႊကာ လုံးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကိုု ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ အိုးမကပ္ေအာင္ မပ်က္ေမႊေပးပါ။

ၾကက္သားမ်ား တင္းတင္းေလးျဖစ္ျပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ေရစိမ္ျပီးစစ္ထားေသာ ၾကြက္နားရြက္မႈိေျခာက္၊ ပဲျပားလိပ္ေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္ မ်ားကို ထည္႕ ျပီးတည္ထားပါ။ ဆား၊သၾကား၊ငံျပာရည္၊ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္ဆီ ထည္႔၍ ေမႊကာ ေရအသင့္အတင့္ထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ျဖင့္ တည္ထားပါ။

မၾကာခဏ အဖုံးဖြင့္၍ ေမႊေမႊေပးပါ။ေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ အခြံခြါထားေသာၾကက္သြန္ဥ၊ငုံးဥ၊ငါးဖယ္လုံး တို႕ကိုထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ဥမ်ား ႏူးသည္အထိတည္ထားေပးပါ။ၾကက္သားႏွင့္အားလုံးအစံုႏူးျပီးဆိုလွ်င္ ေရစစ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံမ်ားကို ထည္႔ျပီး ေမႊကာအဖုံးအုပ္ထားေပးပါ။ခဏၾကာလွ်င္ ၾကာဇံမ်ားႏူးျပီး က်က္လာလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းၾကည့္၍ အနံ႕အရသာေကာင္းမြန္ေသာ ၾကာဇံခ်က္ကို နံနံပင္၊သံပုရာသီး၊ၾကက္သြန္စိမ္း၊ငရုတ္သီးအၾကတ္မႈန္႕ တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ကာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ေလး သံုုးေဆာင္လို႕ ရပါျပီရွင္။

(ၾကက္သားမႈန္႕၊အရသာမႈန္႕၊ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာႏွင့္ ထည္႔ခ်က္ခ်င္လွ်င္ ထည္႔ခ်က္လို႕ရပါတယ္ရွင္။)

မူရင္း = ေဒၚပုလက္ရာ

https://www.facebook.com/thaicosmeticslovers/photos/a.323074691226201.1073741829.31

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...