စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







မွ်စ္ျပဳတ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္သနပ္



ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ ၀ါတြင္းသက္သတ္လြတ္စားမယ့္သူေတြအတြက္ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ႏွစ္စည္း၊ မွ်စ္ျပဳတ္ႏွစ္ေခ်ာင္းခန္႔ (အေခ်ာင္းေသးပါက ကိုးေခ်ာင္းခန္႔)၊ ဆီသုံးက်ပ္သားခန္႔၊ ၾကက္သြန္နီသုံး၊ ေလးဥႏွမ္းနက္ေစ့ေလွာ္ စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္ခန္႔၊ အရသာမႈန္႔၊ ဆားတုိ႔ပဲ လုိပါတယ္။ မွ်စ္ကိုထက္ပုိင္းပုိင္းၿပီး အရွည္လိုက္အေျမႇာင္းေလးမ်ား မႀကီးမငယ္လွီးပါ။ ဆားနည္းနည္းနဲ႔နယ္၍ ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ျပဳတ္ကာ ေရစစ္ၿပီးအေအးခံပါ။

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အရင့္ေတြပဲယူၿပီးေတာ့ ေရေဆးၿပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့အုိးထဲမွာ ဆန္ခါနဲ႔ထည့္ၿပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ အဖုံးအုပ္ထားပါ။ အရြက္ေတြႏြမ္းသြားရင္ ဖယ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။  ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီးေတာ့ အႂကြပ္ေၾကာ္ပါ။ င႐ုတ္သီးေျခာက္ကိုလည္း အႂကြပ္ေၾကာ္ပါ။ ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ မွ်စ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္၊ ႏွမ္းနက္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ဆား၊ အရသာမႈန္႔ထည့္ၿပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ပါ။ အေပါ့၊ အငန္ျမည္းၿပီးတဲ့အခါ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးျဖဴး၊ င႐ုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔အတူ သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

(ဒီသနပ္ကုိ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ခြက္သန္႔သန္႔၊ ဇြန္းသန္႔သန္႔နဲ႔ စားမယ္ဆုိရင္ ႏွစ္ရက္၊ သုံးရက္ေလာက္ စားႏုိင္ပါတယ္)

 မူရင္း= http://www.7daydaily.com/story/18908#.U_dXBWPzuSo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...