စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ေထာပတ္သီးေက်ာက္ေက်ာ လုပ္နည္း



မမီး ေထာပတ္သီး ေက်ာက္ေက်ာ ကို စားဘို႔ ရည္ရြယ္ပီးလုပ္တာ မဟုတ္ဘဲ..အသစ္အဆန္း နည္းလမ္းရွာတဲ႔ အေနနဲ႔ စမ္းသပ္ လုပ္ႀကည္႔တာသာ ၿဖစ္လို႔ ပါ၀င္ပစၥည္းအခ်ိဳးေတြကို နည္းနည္းဘဲသံုးထားပါတယ္..

လိုက္လုပ္သူေတြ အဘို႔ တိုင္းတာတဲ႔ ခြက္ေတြ ဇြန္းေတြ မရိွရင္ လုိက္လုပ္ရတာ နည္းနည္း ခက္ပါလိမ္႔မယ္..။

ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

1. ေထာပတ္သီး ၁လံုး
2. နို႔ဆီ ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
3. ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၁၁ ဂရမ္
4. သႀကား ၁၁၀ ဂရမ္
5. ဆား အနည္းငယ္
6. ေရ ၁၂၀ နွင္႔ ၆၀၀ မီလီမီတာ

ၿပဳလုပ္ပံု

1. ေထာပတ္သီး ၁ လံုးကို နို႔ဆီ တဇြန္းနဲ႔ ညက္ေအာင္ ႀကိတ္ပါ၊

2. ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ (တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္) ၄ ဂရမ္ကို၊ သႀကား ၃၀ ဂရမ္၊ ေရ ၁၂၀ မီလီမီတာေရာပီး ႀကိဳပါ၊ ဆူလာရင္ မီးဖိုမွဖယ္ပီး အပူေလွ်ာ႔သြားေအာင္ထားပါ၊ ေႏြး ေနတုန္း၊ အရည္အတိုင္းရိွေနတုန္းမွာ ေထာပတ္သီး ႀကိတ္ထားတာနဲ႔ သမေအာင္ေရာေမႊပါ၊ ပံုစံခြက္အေသးတြင္ ထည္႔ပီး အေအးခံထားပါ၊ ခဲသြားပီဆိုရင္ မိမိနွစ္သက္ရာပံုစံေလးေတြ လီွးပီး ပံုစံခြက္ အႀကီးတြင္ စီထည္႔ပါ။ တခ်ိဳ႔ကို ခ်န္ထားပါ။

3. ေက်ာက္ေက်ာေနာက္တအိုးက်ိဳပါ
ေရ ၆၀၀ မီလီမီတာ
သႀကား ၈၀ ဂရမ္၊
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၈ ဂရမ္
ဆား အနည္းငယ္
ေရာပီးႀကိဳပါ၊ ဆူလာရင္ မီးဖုိေပၚမွ ဖယ္ပါ၊ အပူေလွ်ာ႔သြားေအာင္ေစာင္႔ပါ၊ ပံုစံခြက္ အႀကီးထဲ တ၀က္ ေလာင္းထဲ႔ ပါ၊ ၿမန္ၿမန္ခဲသြားေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ပါ၊ အဲဒီ အခ်ိန္မွာ အိုးထဲမွာ က်န္ေနတဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာ ခဲမသြားေအာင္ မီးပိတ္ထားတဲ႔ မီးဘုိေပၚတြင္ ဆက္ထားပါ။
၃ မိနစ္ေလာက္ေနလို႔ ေရခဲေသတၱာထဲက ေက်ာက္ေက်ာအေပၚယံ တင္းသြားလွ်င္ (လံုး၀ ခဲသြားဘို႔ မလိုပါ) က်န္ေနေသးတဲ႔ လီွးထားတဲ႔ ေထာပတ္သီး အတုံးေလးေတြကို ဆက္ပီး ေနရာခ်ပါ၊ က်န္ေနေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ ေလာင္းခ်ပါ၊

အေအးခံ ပီး ခဲေသာ အခါ လိုရာပံုလီွးလို႔ ရပါပီ။ အုန္းနို႔ မသံုးထားလို႔ အုန္းနို႔ ေရွာင္လိုသူမ်ား အတြက္ သင္႔ေတာ္ပါတယ္။

T = စားပြဲတင္ဇြန္း=၁၅ ဂရမ္/မီလီမီတာ
tsp = လက္ဘက္ရည္ဇြန္း= ၅ ဂရမ္/မီလီမီတာ
C = cup= ၂၃၀ မီလီမီတာ
gm= ဂရမ္ ( ၈၀ ဂရမ္= ၅ က်ပ္သား ခန္႔မွန္းေခ် )
ml= မီလီမီတာ

Credit to Meemeetofu.com

https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.87504.18376

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...