စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ဂ်ပန္အကူအညီျဖင့္ေပၚဆန္းေမႊးကို DNA စစ္ေဆးမည္


Monday, June 03, 2013

ကမာၻ အေကာင္းဆုံးဆန္ဆုရ ျမန္မာ့ေဒသ မ်ဳိးရင္း ရာသီစပါး
ေပၚဆန္းေမႊးကို ဂ်ပန္ကုမၸဏီ Mitsui ႏွင့္ ျမန္မာႏုိင္ငံ ဆန္စပါး အသင္းခ်ဳပ္တို႔ ပူးေပါင္းကာ မ်ဳိးဗီဇ DNA စစ္ေဆးမႈ လုပ္ေဆာင္ မည္ျဖစ္ ေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံ ဆန္စပါး အသင္းခ်ဳပ္ အေထြေထြ အတြင္းေရးမွဴး ဦးရဲမင္းေအာင္က ေျပာၾကားသည္။

ဂ်ပန္နိင္ငံႏွင့္ DNA ပူးေပါင္း စစ္ေဆးၿပီးလွ်င္ ေပၚဆန္းစပါးမ်ဳိး ကို ရာသီမေ႐ြး၊ ေဒသမေ႐ြး၊ စိုက္ပ်ဳိး ႏုိင္႐ုံသာမက အထြက္ႏႈန္း တိုးရန္ႏွင့္ ေကာက္ႀကီးမ်ဳိးျဖစ္သည့္ ေပၚဆန္းေမႊး၏ အပင္အျမင့္ကိုလည္း
ေလွ်ာ့ခ်နိင္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ လက္ရွိေပၚဆန္း တစ္ဧကထြက္ႏႈန္းမွာ အမ်ားဆုံး တင္း ၆၀ ခန္႔သာထြက္ရွိ၍ ထြက္ႏႈန္း တင္း ၉၀ အထိ
ေရာက္ေအာင္ ၂ ႏွစ္ အတြင္း ျမန္မာႏုိင္ငံ ဆန္စပါး အသင္းခ်ဳပ္က ဦးစားေပး လုပ္ေဆာင္သြားမည္ ျဖစ္သည္ဟု ၎ကဆိုသည္။

ေပၚဆန္းေမႊးသည္ ေရခ်ဳိ ေရငန္စပ္ေဒသမ်ားတြင္ျဖစ္ထြန္း သည့္ ရာသီစပါးမ်ဳိး ျဖစ္ၿပီး ဧရာဝတီ ျမစ္ဝကြၽန္းေပၚ ေဒသတြင္ စိုက္ပ်ဳိး ရွင္သန္သည့္ ယင္း စပါးမ်ဳိးကို စစ္ကိုင္းတိုင္းေဒသႀကီး ေရႊဘိုခ႐ိုင္တြင္ စိုက္ပ်ဳိးျဖစ္ထြန္းကာ ေစ်းကြက္ေဝစု ရရွိလာေၾကာင္း၊ ျမန္မာႏုိင္ငံ ဆန္စပါး အသင္းခ်ဳပ္သည္ မြန္ျပည္နယ္ မုဒုံၿမဳိ႕တြင္ ေပၚဆန္းစပါး ဧက ၂၀၀ စမ္းသပ္ စိုက္ပ်ဳိးရာ ေအာင္ျမင္ သျဖင့္ ယခုႏွစ္တြင္ ဧက ၂၀၀၀ အထိ တိုးခ်ဲ႕ စိုက္ပ်ဳိး ရန္ ျပင္ဆင္ထားေၾကာင္း ၎ကဆက္လက္ ရွင္းျပသည္။

လက္ရွိတြင္ ပုသိမ္၊ ဖ်ာပုံ၊ ေျမာင္းျမၿမဳိ႕တို႔မွ ထြက္ရွိသည့္ ေပၚဆန္းေမႊးမွာ ထမင္း ႏူးညံ့၍ နာမည္ေက်ာ္ကာ ေ႐ႊဘို ေပၚဆန္းသည္ ႐ုပ္လွၿပီး ဆန္သား ေကာင္းမြန္၍ နာမည္ေက်ာ္ေၾကာင္း၊ ရာသီဥတုအေပၚ စိုက္ပ်ဳိး သည့္စပါး ျဖစ္၍ ဓာတုေဗဒ ေျမၾသဇာမ်ား မႀကဳိက္ဘဲ သဘာဝေျမၾသဇာကို ႏွစ္သက္ေၾကာင္း၊ ဓာတ္ေျမၾသဇာေကြၽး စိုက္သည့္
ေပၚဆန္းသည္ ထမင္းၾကာလွ်င္ အရည္မ်ား ထြက္လာေၾကာင္း ေျမာင္းျမမွ ဆန္စက္ လုပ္ငန္းရွင္တစ္ဦးက ေျပာၾကားသည္။

ေရႊဘို ေပၚဆန္းသည္ ေရႊဘိုသူႏွင့္ အိမ္ေထာင္က်သည့္ ဖ်ာပုံသားတစ္ဦး မ်ဳိးယူ စိုက္ပ်ဳိးရာ ျဖစ္ထြန္းလာသည့္မ်ဳိး ျဖစ္ၿပီးတစ္ဧက ၉၀ ခန္႔အထိ ထြက္ရွိေသာ္လည္း ႐ြာတိုင္း စိုက္ပ်ဳိး၍ မရေၾကာင္း ေရႊဘိုၿမဳိ႕မွ ဆန္စက္လုပ္ငန္းရွင္ တစ္ဦးက ေျပာၾကားသည္။

လက္ရွိ ျပည္တြင္း ဆန္ေစ်းကြက္သည္ ဆန္းေခ်ာရွယ္ ေစ်းကြက္ျဖစ္ၿပီး အသင့္ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ခပ္ခ်က္သည့္ ဆန္ေကာမလို စပါးလုံး ေကာက္စရာ မလိုသည့္ ေစ်းကြက္ ျဖစ္ေနေၾကာင္း၊ ရန္ကုန္ အိမ္ရွင္မမ်ားသည္ ဆန္ပုေခၚ ဆန္ေခ်ာစားသုံးမႈ မ်ားၿပီး ေပၚဆန္းေမြး၏ ထူးျခားခ်က္ တစ္ရပ္မွာ အန႔ံေမြး႐ုံ သာမက ထမင္းခ်က္လိုက္လွ်င္ သုံးဆခန္႔ ဆန္႔ထြက္လာျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း လိႈင္ၿမဳိ႕နယ္ (၇) ရက္ကြက္မွ လက္ရွိ ေရာင္းခ်သူတစ္ဦးက ေျပာၾကားသည္။

၂၀၁၁ ခုႏွစ္ ကမာၻ႔ ဆန္စပါး ညီလာခံတြင္ ျမန္မာႏုိင္ငံ၏ ေဒသမ်ဳိးရင္း ရာသီစပါး ေပၚဆန္းေမႊးသည္ ထိုင္းႏွင့္ ဗီယက္နမ္ႏုိင္ငံတို႔ကို ေက်ာ္လြန္ကာ ကမာၻ႔ အေကာင္းဆုံး ဆန္ဆုကို ရရွိခဲ့သည္။


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=424579744306529&set=a.351047714993066

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...