အင္းဆက္မ်ားစားျခင္း၏ ဆိုးက်ိဳးမ်ား
တ႐ုတ္ သိပၸံပညာရွင္ တစ္ဦးက အင္းဆက္ မ်ားကို လူထု စားသံုးမႈ အတြက္ မသင့္ေတာ္ ေသးေၾကာင္း ေျပာပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကုလသမဂၢ အစားအစာႏွင့္ စိုက္ပ်ိဳးေရး အသင္း မွ ပတ္ဝန္းက်င္ ထိန္းသိမ္း ကာကြယ္ ေရးႏွင့္ အစားအစာ ကပ္ဆိုက္မႈကို ေျဖရွင္းရန္ ကူညီေပးႏိုင္ လိမ့္မယ္လို႔ ဆိုတယ္။ တစ္ကမၻာလံုး ဆိုင္ရာ အေျဖရွာ ေရးအတြက္ စားေသာက္ႏိုင္ တဲ့ စာရင္းပါ အင္းဆက္ မ်ားအား သုေတသနျပဳတဲ့ အစီရင္ ခံစာမွ ေဖာ္ ျပခ်က္အရ အစားအစာႏွင့္ စားသံုး ကုန္ၾကမ္း လံုၿခံဳ စိတ္ခ်မႈ ေရွ႕အလား အလာမ်ားကို ထိုအသင္းမွ ထုတ္ျပန္ ခဲ့ပါတယ္။
ပင့္ကူမ်ားႏွင့္ ကင္းၿမီးေကာက္ မ်ားအပါ အဝင္ လူတို႔စားတတ္တဲ့ အျခားအင္းဆက္ မ်ားကိုလည္း အမ်ား သိရွိရန္ ထုတ္ျပန္ေၾကညာ ခဲ့ပါတယ္။ အင္းဆက္ မ်ားဟာ အသားဓာတ္ျမင့္ မားျခင္း၊ ဗီတာမင္ မ်ားႏွင့္ ဖိုင္ဘာ အမွ်င္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝျခင္း၊ သတၲဳဓာတ္ ပါဝင္မႈျမင့္မား ျခင္းေၾကာင့္ အစား အစာအသစ္ တစ္ခု အေနျဖင့္ ေနာင္ အခါေဖာ္ျပ လာႏိုင္လိမ့္မယ္လို႔ ဆိုတယ္။ အင္းဆက္ႏွင့္ စီးပြားေရး တြက္ေျခ ကိုက္မႈတြင္ ကြ်မ္းက်င္သူ တ႐ုတ္ စိုက္ပ်ိဳးေရး တကၠသိုလ္မွ ပိုးမႊားေဗဒ ပညာရွင္ Gao Xiwu က အင္းဆက္ မျဖစ္ ေသးေၾကာင္း ရွင္းျပ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ တယ္။ ထို႔ျပင္ တိက်၍ ျပည့္စံုေသာ အစားအစာလံုၿခံဳစိတ္ခ်ေရး စံခ်ိန္ စံညႊန္းတစ္ခုလည္း လိုေၾကာင္း၊ သို႔မွ သာ အစားအစာအျဖစ္ အင္းဆက္ မ်ားကို စားသံုးလာၾကေစရန္ အတြက္ နည္းေပး လမ္းေၾကာင္း ခင္းေပးႏိုင္ဖို႔ လိုေၾကာင္း ဆက္လက္ ေျပာျပသြားပါ တယ္။
အခ်ိဳ႕ေသာ အင္းဆက္မ်ားက အဆိပ္အေတာက္ မ်ားရွိၿပီး ပိုးသတ္ ေဆးအၾကြင္းအက်န္ မ်ားႏွင့္ ဗက္တီးရီး ယားပိုးမ်ားလည္း သယ္လာႏိုင္ပါ တယ္။ အင္းဆက္မ်ားအား စားသံုးရန္ ျပဳျပင္ေပးရမယ့္ နည္းလမ္းဟာ ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အလားအလာ မ်ားကို ကာကြယ္ရန္ မျပည့္စံု မလံုေလာက္ ေသးဘူးလို႔ ဆိုတယ္။ ေပက်င္းၿမိဳ႕ရွိ Wan-fujing လမ္းတြင္ ကင္းၿမီးေကာက္ ေကာင္မ်ား၊ ပိုးခ်ည္ ထုတ္ေပးတဲ့ ပိုးေကာင္ေလး မ်ားကို ေၾကာ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ကင္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း ေရာင္းခ် ေလ့ရွိ ပါသတဲ့။ ကင္းၿမီးေကာက္ေၾကာ္ ၃ေကာင္ တစ္ကင္လွ်င္ ၂၅ ယြမ္(၄ ေဒၚလာ) နွင့္ ေရာင္းခ်ပါသတဲ့။
ေမ
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=428668667230970&set=a.351047714993066.7
No comments:
Post a Comment