ၾကက္သားဟင္းအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား – ၄၀က်ပ္သား (အတံုးၾကီးမ်ား တံုးပါ)
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၆လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၄။ ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္း အရည္ညွစ္ပါ)
၅။ အေရာင္တင္မွုန္႔ (ငရုတ္သီးမွဳန္႔) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ရ။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ နံံနံပင္ – ၁စည္း
ၾကက္သားဟင္း ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ(တ၀က္)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(တ၀က္)၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔)တုိ႔ကို ေရာနုယ္ထားျပီ ေရခဲသတၱာထဲတြင္ ၁နာရီမွ် နုပ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီမွ မခ်က္ခင္ ၅မိနစ္ေလာက္ အျပင္ကို ၾကိဳထုတ္ထားေပးပါ။
၃။ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ က်န္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ(တ၀က္)ကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ အေရာင္တင္မွုန္႔ထည္႔လိုက္ပါ။
၅။ ထို႔မွ နုပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ေရာေမႊကာ ၂မိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ။
၆။ ၾကက္သားနူးရန္ ၾကက္သားျမဳပ္ရုံ ေရထည္႔ေပးျပီ အဖံုးအုပ္ထားပါ။ မနူးေသးလွ်င္ ေနာက္တစ္ေရ ထပ္ထည္႔ပါ။
ရ။ ၾကက္သားနူးျပီဆုိမွ နံနံပင္မ်ားကို အေပၚမွ အုပ္ေပးျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၈။ ၾကက္သားဟင္းရျပီဆုိလွ်င္ အုန္းထမင္းစခ်က္ပါျပီ…
အုန္းထမင္းအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ အုန္းနုိ႔နွစ္ – ၂၀၀ဂရမ္
၂။ ရုိးရုိးဆန္(သို႔) ဆီခ်ဳိဆန္ (Basmati Rice) – နုိ႔ဆီဗူး ၄လံုး
၃။ ေရ – နုိ႔ဆီဗူး ၆လံုး
၄။ ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (အ၀ါေရာင္ျဖစ္ခ်င္က ထည္႔နုိင္သည္)
၅။ ၾကက္သြန္နီ – ၄လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ရ။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
အုန္းထမင္း ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အုန္းထမင္းကို ခ်က္ရာတြင္ ရုိးရုိးထမင္းခ်က္သလိုပင္ ခ်က္ျပဳတ္ရမည္ ျဖစ္သည္။
၂။ အရင္ဆံုး ဆန္ နုိ႔ဆီဗူး ၄လံုးကို ေရစဥ္ေအာင္ ေဆးပါ။
၃။ ျပီမွ ဆား၊ သၾကား၊ ဆႏြင္း(ထည္႔လိုက ထည္႔နုိင္သည္)၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ အုန္းနုိ႔အနွစ္(၂၀၀ဂရမ္) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ထမင္းခ်က္သလုိပင္ ေရ(နုိ႔ဆီဗူး ၆လံုး)ထည္႔၍ RiceCooker ျဖင္႔ ခ်က္ထားပါ။
၅။ အုန္းထမင္း ရရခ်င္း မခူးပဲ warm ထားျပီ ခဏနုပ္ထားေပးပါ။
၆။ ျပီမွ အုန္းထမင္းနွင္႔ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားဟင္း၊ ငပိေၾကာ္တုိ႔ျဖင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…..
Credit By - http://getacookrecipe.wordpress.com
No comments:
Post a Comment