နံနက္စာမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္အျပည့္အဝရရွိေအ
က်န္းမာေရးလည္း ပိုေကာင္းလာပါလိမ့္မယ္။ ဒါ့အျပင္ ဗိုက္ျပည့္တင္းၿပီး ဆာေလာင္မႈ ေလ်ာ့က်တာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုလည္း ထိန္းႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ နံနက္ခင္းမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ရရွိေစရန္ ေက်ာင္းဖြင့္ရက္၊ အလုပ္လုပ္ရတဲ့ ေန႔ရက္ေတြမွာ ေက်ာင္းခ်ိန္အမီ၊ အလုပ္ခ်ိန္အမီ အေျပးအလႊား ျပင္ဆင္ ရတာေၾကာင့္ နံနက္စာမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ အလံုအေလာက္ မရရွိတတ္ပါဘူး။ ဒါဆိုရင္လြယ္ကူတဲ့နည္း တစ္ခုျဖစ္တဲ့ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥကိုသာ ျပဳတ္ၿပီး ဒါမွမဟုတ္ ေၾကာ္ၿပီးစားလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥထဲမွာပါတဲ့ ပ႐ိုတင္း ဓာတ္က ၾကာရွည္စြမ္းအင္ျပည့္ဝေစကာ ဆာေလာင္မႈကို ၾကာၾကာခံေအာင္ ထိန္းထားေပးပါတယ္။
ၾကက္ဥ၊ဘဲဥကို ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ အခ်ိန္ ႏွစ္မိေလာက္ပဲ ၾကာပါတယ္။ ၿပီးရင္ အခံြခြၽတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာ(ဆန္လံုးညိဳ၊ အညိဳေရာင္ေခါက္ဆြဲ၊ အညိဳေရာင္ေပါင္မုန္႔)၊ လိေမၼာ္ရည္တစ္ဖန္ခြက္ စတာေတြနဲ႔ တြဲစားေပးမယ္ ဆိုရင္ အာဟာရဓာတ္ အျပည့္အဝ ရရွိသြားပါၿပီ။ ၾကက္ဥ၊ဘဲဥေတြက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းသိမ္းေရးနဲ႔ က်န္းမာေရးမွာ အေရးပါတဲ့အခန္း က႑ကေန ပါဝင္ေနပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥထဲမွာ အရည္ အေသြးျမင့္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ေတြ ပါဝင္ေနတဲ့အျပင္ ဗီတာမင္ေအ၊ B12 ၊ ဒီ၊ အီး၊ သံဓာတ္၊ ေဖာလစ္ အက္စစ္နဲ႔ ကိုလင္းတို႔လို အက်ဳိးျပဳ အာဟာရဓာတ္ ၁၄မ်ဳိးခန္႔ ပါဝင္ေနကာ ဆာေလာင္မႈကို ခံႏိုင္ရည္ ရွိတာေၾကာင့္ပါ။
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=522011957896640&set=a.351047714993066.
No comments:
Post a Comment