စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ေကာ္ဖီႏွင့္ က်န္းမာေရး


          
ေကာ္ဖီထဲမွာပါ၀င္ေနတဲ့ ကဖင္းဓါတ္ဟာ လူရဲ့က်န္းမာေရးကို ထိခုိက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးမ်ားႏွင့္ က်န္းမာေရးအားနည္းေနသူမ်ား ေကာ္ဖီကို အလြန္အကြ်ံမေသာက္သင့္ပါ။

ကိုယ္၀န္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနျဖင့္ တစ္ေန့ကို ကဖင္းဓါတ္ 300mg ထက္ပိုမိုေသာက္သံုးပါက ကေလးၾကီးထြားမွဳႏွဳန္းမ်ား က်ဆင္းကာ ကိုယ္၀န္ပ်က္က်ႏိုင္ေျခထိ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။


ေသာက္သင့္သည့္ ပမာဏထက္ ပိုေသာက္ပါက က်န္းမာေရးေကာင္းမြန္ေနသူမ်ားလည္း က်န္းမာေရးထိခိုက္ႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ေန့ကို တစ္ခြက္ထက္ ပိုမိုမေသာက္သံုးေၾကာင္း က်န္းမာေရးပညာရွင္မ်ားက အၾကံျပဳထားပါတယ္။


ေကာ္ဖီအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့တြင့္ မတူညီေသာ ကဖင္းဓါတ္ပမာဏမ်ားကလည္း အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိေနတာမို့ သံုးစြဲသူမ်ား၏ က်န္းမာေရးကို ေရွးရွဳေသာအားျဖင့္ တိက်ေသာ အခ်က္အလက္တို့ကို ထည့္သြင္းေဖာ္ထားသင့္ေၾကာင္း Glasgow တကၠသိုလ္မွ လူ႔အာဟာရဆိုင္ရာဌာနမွဴး ပါေမာကၡ Mike Lean ကဆိုခဲ့သည္။

Latte, cappuccino စသည့္ေကာ္ဖီတို့ထက္ Espresso ေကာ္ဖီတြင္း ကဖင္းဓါတ္ပါ၀င္မွဳက ပိုမိုျမင့္မားေနေၾကာင္းကိုလည္း ၄င္းက ေထာက္ျပသြားခဲ့ပါတယ္။

ထို့ေၾကာင့္ ေကာ္ဖီကို ႏွစ္သက္သူမ်ား အလြန္အကြ်ံမေသာက္သံုးသင့္ေၾကာင္း တင္ျပလုိက္ပါတယ္။
 

ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို) ဘာသာျပန္သည္။
Ref: Foods and Health


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=242233205970942&set=a.231751513685778.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...