တစ္ေန႔ပန္းသီးတစ္လံုးစားလွ်
၁။ အ႐ိုးကိုကာကြယ္ျခင္း
------------------------
Flavanoid ျဒပ္ေပါင္းသည္ ေသြးဆံုးၿပီး အမ်ိဳးသမီးမ်ား၏အ႐ိုး သိပ္သည္းဆကို ျမင့္မားေစသည္ဟု ျပင္သစ္သုေတသီမ်ားက ဆုိသည္။ အဆုိပါ ျဒပ္ေပါင္းသည္ ပန္းသီး၌သာပါရွိသည္။ ထုိ႔အျပင္ ပန္းသီးတြင္ပါသည့္ Boron ျဒပ္ေပါင္းသည္လည္း အ႐ိုးမ်ားကို ခိုင္မာေစသည္။
၂။ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါမွကာကြယ္
--------------------------
မၾကာေသးမီက ေလ့လာစမ္းသပ္ခ်က္အရ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔စဥ္ ေသာက္သံုးေသာ ကေလးမ်ားသည္ တစ္လတစ္ႀကိမ္သာ ေသာက္ေသာ ကေလးမ်ားထက္ပန္းနာေဝဒနာခံစာ
၃။ အယ္လ္ဇုိင္းမားေရာဂါမွကာကြယ
--------------------------
အေမရိကန္ႏုိင္ငံ Cornell တကၠသိုလ္မွ သိပၸံပညာရွင္မ်ား၏ ၾကြက္မ်ား ႏွင့္စမ္းသပ္ခ်က္အရ ပန္းသီးတြင္ပါဝင္ေသာ quercetin ျဒပ္ေပါင္းသည္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္မ်ားရွိ Free radical မ်ား ပ်က္စီးျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။ ယင္းသည္ အယ္လ္ဇုိင္းမားေရာဂါျဖစ္ပြာ
၄။ ကိုလက္စထေရာက်ဆင္းေစျခင္း
--------------------------
တစ္ေန႔လွ်င္ ပန္းသီးႏွစ္လံုးစားသံုးပါက ေသြးတြင္းအဆီဓာတ္ကုိ ၁၆ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့နည္းေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။
၅။ အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ျခင္း
--------------------------
သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာခ်က္အရ ပန္းသီးစားသံုးေသာသူ ၁ဝဝဝဝ တြင္ အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ ၅ဝ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစသည္။
၆။ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ေပးျခင္း
--------------------------
Cornell တကၠသိုလ္မွ စမ္းသပ္ခ်က္အရ တစ္ေန႔ ပန္းသီးတစ္လံုးႏႈန္း အေကြၽးခံရေသာ ၾကြက္မ်ားတြင္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ ၁၆ ရာခုိင္ႏႈန္း ကာကြယ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္ဟုဆိုသည္။ အဆိုပါၾကြက္မ်ားကို တစ္ေန႔ ပန္းသီးသံုးလံုးေကြၽးေသာအခါ
၇။ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ေပးျခင္း
--------------------------
အဆုိပါတကၠသိုလ္၏ ေလ့လာခ်က္အရ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္တိုက္ေကြၽးခ
၈။ အသည္းကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈေလ်ာ့န
--------------------------
ပန္းသီးအခြံပါ ေရာႀကိတ္ထားသည့္ ေဖ်ာ္ရည္ေသာက္သံုးပါက အသည္းကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅၇ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ကာကြယ္ေပးသည္။
၉။ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိကို ထိန္းညိႇေပးျခင္း
--------------------------
လူ႕ခႏၶာကိုယ္ရွိ ဂလာက်ဴတိုးနစ္အက္စစ္ကို ပန္းသီးတြင္ပါဝင္သည့္ Pectin ျဒပ္ေပါင္းက အေထာက္အပံ့ေပးျခင္းျဖင့္ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳကို ထိန္းညိႇေပးသည္။
၁ဝ။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တက္မလာေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္ျခင္း
--------------------------
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ေနစဥ္ အခ်ိန္အတြင္း ပန္းသီး သို႔မဟုတ္ သစ္ေတာ္သီး သုံးလံုးစားေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားသည္ မစားေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ႏႈန္း ပို၍ျမန္ဆန္ေၾကာင္းကို ဘရာဇီးသုေတသီတို႔က ေလ့လာခ်က္အေနျဖင့္ ေဖာ္ျပထားသည္။
https://www.facebook.com/MyawadyNews/photos/a.351047714993066.76926.35101
No comments:
Post a Comment