ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
၁။ ၾကက္သား -၅၀သား(၅ေယာက္စာ)
၂။ ၾကက္သြန္နီ-၄ဥခန္႔
၃။ ဥတစ္လံုးၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ဥ ခန္႔
၄။ ေရွာက္သီး -အနည္းငယ္
၅။ ရခိုင္ငါးပိစိမ္းစား-ကြမ္းသ
၆။ နႏြင္း-အနည္းငယ္
၇။ ဆီ -တစ္က်ပ္သားခန္႔
၈။ င႐ုုတ္သီးစိမ္း-၅ေတာင့္(၂ျခ
၉။ ငံျပာရည္ -အနည္းငယ္
၁၀။ ေရ(ေရခ်ိဳးခြက္ႀကီး) -၂ခြက္(သို႔)၃ခြက္ခန္႔
၁၁။ င႐ုတ္ေကာင္း-၂၀ ေစ့(ေထာင္းထားရန္)
၁၂။ အရသာမႈန္႔ - အနည္းငယ္
၁၃။ ဆား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
------------------------
၁။ ၾကက္သားကို အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးကာ
ဒန္အိုးထဲထည့္ၿပီး အရသာမႈန္႔၊ဆား၊နႏြင္းမႈန္႔၊
ေရွာက္သီး (အရည္ညႇစ္ပါ)တို႔ကိုေရာၿပီး
(ေရွာက္သီးကို အရည္ညႇစ္ၿပီးထည့္တဲ့အတြက္
စားတဲ့အခါမွာ ၾကက္သားက ႏူးအိၿပီး၊ အရသာပိုေပၚလြင္ေစပါတယ္။)
ထို႔ေနာက္ ရခိုင္ငါးပိစိမ္းစား ကြမ္းသီးလံုးေလာက္ထည့္ပါ။
ဥတစ္လံုးႀကက္သြန္အျဖဴ ၅ ဥ ေလာက္၊ ၾကက္သြန္နီ ၄ဥေလာက္ကို ေရာေထာင္းၿပီး ၾကက္သားထဲထည့္ပါ။
၂။ ထို႔ေနာက္ အစပ္အရသာေပၚလြင္ၿပီးေသာက္လိ
ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ထားေပးပါ။ ေရဆူလို႔ ၾကက္သားႏူးၿပီဆိုရင္
အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းၾကည့္ၿပီ
၃။ ဟင္းအုိးခ်ခါနီး ရင္ေတာ့ င႐ုတ္ေကာင္းကုိ
ထည့္ခတ္ၿပီးပါက သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။
FOOD Magazine
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=393051027459401&set=pb.3510186583293
No comments:
Post a Comment