(၁)ကီ၀ီသီး
အေမႊးႏုကေလးမ်ား ႏွင့္ ကီ၀ီသီးတြင္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ျမင့္မားစ
(၂) နာနတ္သီး
ယင္း၏အခြံတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ဗီတာမင္ C တို႔ပါ၀င္ ၿပီး ယင္းရွိ broinelain အင္ဇုိင္းသည္ အစာေခ်ဖ်က္မႈအတြက္ ေကာင္းမြန္သည္။ နာနတ္သီးတြင္ မာေၾကာေသာအျပင္ပန္းရွိေသာ္ လည္း အခြံေအာက္အတြင္းသားက ႏူးညံ့သည္။ စားသံုးပံု -အူတိုင္ကို ညႇစ္ၿပီး အဖတ္မ်ားျဖစ္ေအာင္ လုပ္၍ေဖ်ာ္ရည္တြင္ ထည့္ၿပီးစားပါ။ က်န္ေနေသာအဖတ္မ်ားကို စြတ္ျပဳတ္၊အ သားဟင္းျပဳတ္တို႔ႏွင့္ေရာစာ
(၃)ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာခြံတြင္ Lutein အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ပါ၀င္ ၿပီး မ်က္လံုး၏ဆဲလ္မ်ားကို ခရမ္းလြန္ေရာင္ျခည္ျပင္းထန္
(၄)အာလူး
အာလူးအခြံတြင္ ဖုိင္ ဘာ၊ပိုတက္စီယမ္၊ သံဓာတ္၊ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္ႏွင့္ဗီ
(၅)ေရွာက္သီး
အခြံတြင္ Super-Flavonoid ေခၚ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ႂကြယ္၀စြာ
ေဒါန
credit to >>Health Updates Journal
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=480510395380130&set=a.351047714993066
No comments:
Post a Comment