စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ၾကာဇံပာင္းခါး





ျကာဇံပာင္းခါးအတြက္...

1)ပဲျကာဇံ - 200 g ကို ေရ 10 မိနစ္ခန္.စိမ္ျပီးဆယ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ..
2)ျကြက္နားရြက္မွိဳေျခာက္ - 50 g ကို ေရစိမ္ျပီး ပြလာပါက
သဲမပါေစရန္ ေအာက္ေျခကိုျဖတ္ျပီး ေရစင္စင္ေဆးကာ
နွစ္ပိုင္းခန္.ျဖတ္ျပီးေရစစ္ထားပါ..
3)ပန္းေျခာက္ - 50 g - ကိုလဲ အထံုးေလးေတြထံုးျပီး 5 မိနစ္
ေရစိမ္ျပီး ေရစင္စင္ေဆးကာေရစစ္ထားပါ၊
4) ပဲလိပ္ေျခာက္ - 50 g ကိုလဲ 10 ခန္.ေရစိမ္ျပီး ပြလာလ်ွင္
1 လက္မေလာက္ျဖတ္ကာ ေရစစ္ထားပါ..
4) ငံုးဥ - 20 လံုး ကို ျပဳတ္ျပီ အခြြံြံခြာထားပါ..
5) ) ျကက္သြန္ဥနီေသေသး - 20 လံုးကို အခြံခြာျပီးေရေဆးထားပါ၊
6) ဆား၊နနြင္း၊ ငံျပာရည္၊ အရသာမုန္. ၊ ငရုပ္ေကာင္း
7)ျကက္သား & ျကက္ရုိး - 1/2 KG ကို အသားကိုေသးေသးတုန္း
ျပီး ျကက္ရုိးကို ႏွစ္ပိုင္းသံုးပိုင္းခုတ္ကာ ဆား၊ နႏြင္းနယ္ကာ
1 နာရီခန္.နွပ္းထားပါ..
ျကက္သားခ်က္ရန္အတြက္ ျကက္သြန္နီ - 4 လံုးနွင့္ ျဖဴ 3မြာကို
ငရုပ္သီးအစိမ္းမွဳန္.ထည္.ကာ ညွက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
9)ျကာဇံခ်က္ထဲထည္.စားရန္ ျကက္သြန္နီ - 2 လံုးကို ပါးပါးလွီး
ျပီးေရစိမ္ထားပါ၊ သံပုရာသီး ( 2) လံုးကို အစိတ္ေလးေတြစိတ္ထားပါ။
နံနံပင္ကိုလဲ ေရစင္စင္ေဆးျပီး လက္မ၀က္ခန္.ညွပ္ထားပါ။
ငရုပ္သီး အေလွာ္မုန္.

ခ်က္နည္း...
-ေထာင္းထားေသာျကက္သြန္ကို နနြင္းမုွန္.ထည္ကာဆီသတ္ျပီး
ျကက္သား၊ျကက္ရုိးနွင ့္ငံျပာရည္၊ ဆား။ အရသာမွဳန္.ထည္.ကာ ခ်က္ထားပါ။
အိုးျကီးျကီးတြင္ေရ - 3 liter ခန္.ကို တည္ထားျပီး ပြက္ပြက္ဆူလ်င္
အခြြံခြာထားတဲ.ျကက္သြန္နီေသးေလးနွင့္ ခ်က္ထားတဲ.ျကက္သား၊
ျကက္ရုိးေတြကို ဆီစစ္ကာထည္.ပါ။ ထိုေနာက္ ျကြက္နားရြက္မွိဳ၊
ဆား၊ ငံျပာရည္၊ အရသာမုွန္.ထည္.ျပီး 15 မိနစ္ခန္.ျကာလ်ွင္
ပန္းေျခာက္၊ ပဲလိပ္ေျခာက္ နွင့္ ငံုးဥ ထည္.ကာ ဆူေအာင္ထားျပီး
စားခါနီးမွ ပဲျကာဇံကိုထည္.ကာ ပြက္ပြက္ဆူလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ
ျကက္သြန္နီ၊နံနံပင္၊ ငရုပ္သီးအေလွာ္မွဳန္.ထည္.ကာ
သံပုရာရည္ထည္.ျပီး သံုးေဆာင္နို္င္ပါျပီ...

နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...