ေနြရာသီသည္ ကိုယ္အေလးခိ်န္ ေလွ်ာ့ခ်ရန္ အေကာင္းဆံုးအခိ်န္
ကိုယ္အေလးခိ်န္ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြအတြက္ေနြရာသီအခိ်န္ကအေကာင္းဆံုးအခိ်န္ျဖစ္တယ္လို့ နယူးေဒလီေလ့လာမႈဆိုင္ရာ ကြ်မ္းက်င္သူေတြက ဆိုပါတယ္။ ေနြရာသီဟာလူေတြရဲ့အစာစားတဲ့အေလ့အထကိုအလိုအေလ်ာက္ ေျပာင္းလဲေစတာေၾကာင့္ျဖစ္တယ္လို့အာဟာရပညာရွင္ဆာမာဒါးကဆိုပါ တယ္..
''ေနြရာသီဟာ ေဆာင္းရာသီနဲ့ယွဥ္ရင္ကိုယ္အေလးခိ်န္ကို လြယ္လြယ္ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ပါတယ္။အေၾကာင္းကေတာ့ဒီရာသီမွာေလ့က်င့္ခန္းကို
ပိုလုပ္နိုင္ၾကျပီး အစားအေသာက္ကို အလြန္အမင္း မစားျဖစ္ေစတဲ့အျပင္
ခနၶာကိုယ္တြင္းစနစ္ေတြ ေနွးေကြးျပီး အရည္ကိုပဲ မ်ားမ်ားေသာက္သံုးျဖစ္လို့ပါ။ ဒီအခ်က္ေတြအားလံုးက ကိုယ္အေလးခိ်န္ကို အဓိကေလ်ာ့က်ေစတဲ့အခ်က္ေတြျဖစ္ပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခိ်န္ ေလ်ာ့က်ဖို့ လုပ္သင့္တဲ့ ပထမဆံုးအဆင့္က နံနက္ေစာေစာမွာ
နံနက္စာစားဖို့၊ ေန့လယ္စာနဲ့ ညစာမစားခင္ အဆာေျပသေရစာစားေပးဖို့လိုအပ္ပါတယ္။နံနက္ေစာေစာမွာပ်ားရည္အနည္းငယ္ထည့္ထားတဲ့ ေရေနြးတစ္ဖန္ခြက္ကို ေသာက္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ျပီးရင္အခံြမာတဲ့အေစ့အဆန္နွစ္ေစ့၊သံုးေစ့စားျပီးမွနံနက္စာကိုအာဟာရျပည့္ျပည့္၀၀ရေအာင္စားပါ။အခိ်န္နွစ္နာရီၾကာတဲ့အခါသစ္သီးစားျပီးမွေန့လယ္စာစားပါ။
ညစာအေနနဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္စြပ္ျပုတ္၊ သစ္သီးစတာေတြကိုပဲ စားေပးပါ။
တကယ္လို့ ညအိပ္ရာမ၀င္ခင္ ဗိုက္ဆာေနရင္ နြားနို့ပူပူတစ္ဖန္ခြက္
ေသာက္ေပးနိုင္ပါတယ္''လို့ဆာမာဒါးက
ရွင္းျပပါတယ္။ သစ္သီးစားတာက ကယ္လိုရီေလ်ာ့က်ေစေပမယ့္
ဖရဲသီး၊လိေမၼာ္သီးစတဲ့ ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈနည္းတဲ့ သစ္သီးေတြကို
အဓိကစားသင့္ပါတယ္။
အစာမစားခင္ မိနစ္ ၄၀ အလိုနဲ့ အစာစားျပီးမိနစ္ ၄၀ အၾကာမွာ သစ္သီးစားေပးပါ။အဆီအျပည့္ပါတဲ့နြားနို့၊ဆီေၾကာ္စာ၊သၾကား၊သၾကားပါတဲ့မုန့္၊အျဖူ ေရာင္ေပါင္မုန့္စတာေတြကို ေရွာင္ရပါမယ္။
ကိုယ္အေလးခိ်န္ ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြအတြက္ ေရေနြးပူပူကိုေသာက္သင့္ပါတယ္။ ေရေနြးေသာက္တာကအစာေျခစနစ္ရဲ့လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို ေခ်ာေမြ့ေစတာေၾကာင့္ပါ။''ပ်ားရည္နဲ့လီမြန္သီးထည့္ထားတဲ့ ေရေနြးပူပူကို ေသာက္တာကခနၶာကိုယ္ရဲ့ဇီ၀ရုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈကို ျမန္ေစျပီး ခနၶာကိုယ္မွအဆိပ္ေတြ ထြက္ရိွေစတာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခိ်န္ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္''လို့ ဆာမားဒါးက ရွင္းျပပါတယ္။
credit to နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
ဒီေနရာမွကူးယူမွ်ေဝပါသည္။
No comments:
Post a Comment