Thursday, August 01,2013
မထူးဆန္းတဲ့ ၾကက္ခ်ဥ္စပ္သုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ….
ျပဳတ္ၿပီး အသားႏႊင္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား – တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လံုး ၂ လံုးခန္႕ (အသားကို အရမ္းႏူးေအာင္ မျပဳတ္ပါနွင့္)
အေစ့ထုတ္ၿပီ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခြဲခန္႕
ပါးပါးလွီးထားေသာ ေဂၚဖီထုတ္ – တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခြဲခန္႕
ပါပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕
ပါးပါးရွည္ရွည္ အေခ်ာင္းေလးမ်ားလွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕
ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕
ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ ပူစီနံ (mint) – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕
ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္႕ (စားႏိူင္သေလာက္)
ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႕
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႕
သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္႕
အရသာမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႕
ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲခန္႕
အားလံုးကို ဇလုံေလးထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္သုပ္လိုက္ၿပီး
Chaw Su's Food Friends (Facebook)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=450987058332464&set=a.351047714993066.
No comments:
Post a Comment