စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







အုန္းႏိူ့သာကူပူတင္း ခ်က္နည္း



အုန္းႏိူ့သာကူပူတင္း ၁၀ - ၁၅ ေယာက္စာ ခ်က္ရန္အတြက္ ေအာက္ေဖာ္ျပပါ ပစၥည္းမ်ား လိုအပ္ပါတယ္။

သာကူေစ့ၿဖဴ (ေသး).............၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)

သၾကား.............................၂ခြက္

ႏြားႏိူ ့.................................၁ ခြက္

အူန္းႏိူ. ..............................၂ ခြက္

ေကာ္မွဳန္.( cornstrach)........၁ခြက္

ေရႊၾကည္(သို.) custard powder...၁ခြက္

ေထာပတ္............................၁၂၅ ဂရမ္

ၾကက္ဥ................................၄ လုံး

ဆား....................................အနည္းငယ္

စတင္ခ်က္နည္း-

သာကူေစ့ေတြကို (၁) နာရီခန္.ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ

အိုးတစ္လုံးမွာေရ(၁) လီတာခန္.ႏွင့္သၾကားကိုမီးေအးေအးမွာေပ်ာ္ေအာ္က်ိဳ ေပး
ပါ။

သၾကားရည္ေပ်ာ္ၿပီဆို ..ႏြားႏိူ. ၊ ေထာပတ္ ၊ ေရစိမ္ထားတဲ့သာကူေတြထည့္ၿပီ
သာကူေစ့ေတြ ၃ပုံ၁ပုံ က်က္သည္အထိၿဖည္းညွင္းစြာေမႊေပးရပါမည္..။

အုန္းႏိူ.ထဲသို ့ေကာ္မွဳန္ ့ ၊ ေရႊၾကည္မွဳန္ ့(သို.) custard powder တို.ကိုေပ်ာ္၀င္
ေအာင္ေမႊေပးၿပီး..ဆူေနေသာသၾကားသာကူေစ့ထဲသို.အနည္းငယ္ခ်င္းစီေလာင္းခ်ေမႊေပးရပါမည္( ႏွံ.ေနေအာင္ေမႊေပးဖို.လိုအပ္ပါသည္)

မီးဖိုေပၚမွခ်ကာ (၁၀) မိနစ္ေလာက္ အေအးခံထားပါ။ အေအးခံထားခ်ိန္မွာ အတြင္းထဲအပူက်န္မေနေအာင္ မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ။

ညွက္ေနေအာင္ေခါက္ထားေသာ ၾကက္ဥရည္ေတြေလာင္းထည့္ကာ
၊တဖန္ႏွံ ့ေနေအာင္ေမႊေပးပါ။

ေထာပတ္သုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲၿဖန္.ထည့္ၿပီး အပူခ်ိန္ ၂၃၀ စင္တီဂရိတ္ မွာ
(၂၅) မိနစ္ခန္.ဖုတ္ေပးပါ။( သို.မဟုတ္) အေပၚမီး (၃) ဆ ၊ေအာက္မီး(၁) ဆႏွင့္
မီးေသြးမီးမွာ (၃၀ - ၄၅) မိနစ္ခန္.ဖုတ္ေပးရပါမည္..။

အုန္းႏို့ရနံ့သင္းသင္းေလး သာကူပူတင္းေလး ရပါျပီ။ လိုအပ္သလိုအတံုးေလးမ်ား ခြဲျခမ္းျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါျပီ။

မူရင္း = ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.875

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...