စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







Hot Pot ခ်က္နည္း

                         

ေဟာ့ပ္ေပါ့ပ္ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား-

၀က္ရုိး၊ ၾကက္ေျခေထာက္ ၾကက္ရိုး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ငရုတ္သီးအနီေတာင္႔၊
နာနတ္ပြင္႔၊ စမံုစပါး၊ သစ္ၾကပိုးေခါက္၊ တရုတ္ငရုတ္ေကာင္းတစ္မ်ဳိးလိုအပ္ပါတယ္ ( Sichuan Peppercorn)ပါ။ ရန္ကုန္က တ၇ုတ္တန္းမွာ ၀ယ္လို႔ရႏိုင္ေလာက္ပါတယ္။ မရွိရင္လည္းမထည္႔နဲ႔ေပါ႔။ ျပီးေတာ႔ ဆီအနည္းငယ္လိုအပ္ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဳနဲ႔ ဂ်င္းအနည္းငယ္ကို လွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ေလးငါးေတာင္႔ကို ေထာင္းထားပါ။ အေျခာက္ေတာင္႔သံုးျခင္းအားျဖင္႔အေရာင္ပိုလွပါတယ္။

အရင္ဦးဆံုးအသားေတြကို ေရေဆးျပီး အိုးထဲထည္႔ အသားျမဳပ္တဲ႔အထိ ေရအျပည္႔ထည္႔၊ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ကို ထုျပီးထည္႔ပါ။ မုန္လာဥနီတစ္ဥနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္လံုးေလာက္ကို လွီးျပီးထည္႔ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ရဲ႔ အျဖဳေရာင္အပိုင္းဖက္ကို လွီးျပီးထည္႔ေပးပါ။ ဆားသံုးဇြန္းေလာက္ထည္႔ပါ။ ျပီးတာနဲ႔ မိနစ္ငါးဆယ္ေလာက္တည္ေပးပါ။

အသားျပဳတ္ရည္တည္တုန္းမွာ ဆီသတ္ဖို႔ျပင္ရပါမယ္။ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းထည္ပါ ေမႊေပးျပီး ေမႊးလာတဲ႔အထ္ိ ဆီသတ္ေပးပါ။ ငရုတ္သီးထည္႔ပါ ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ နာနတ္ပြင္႔ သစ္ၾကပိုးေခါက္ စီခ်ြမ္ငရုတ္ေကာင္း စမံုစပါးတို႔ထည္႔ပါ။ ဆီသတ္ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ျပီး အသားျပဳတ္ရည္အိုးထဲကို ထည္႔ပါ။ အသားျပဳတ္ရည္အိုးကို ၾကာၾကာတည္ေပးျပီး ကိုယ္႔စိတ္ၾကိဳက္အရသာကို ျပဳျပင္။ ျပီးရင္ အကုန္ဆယ္ပစ္ျပီး ေဟာ႔ေပါ႔အိုးထဲထည္႔ ကိုယ္႔စိတ္ၾကိဳက္ အသားျပား အရြက္စံု မိႈတို႔ထည္႔ျပီး စိတ္ၾကိဳက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

အသားျပဳတ္ရည္ အခ်ဳိကိုေတာ႔ ေနာက္ရက္မွတင္ေပးေတာ႔မယ္ေနာ

မူရင္း = ဆန္ဂို႔ဟင္းလ်ာမ်ား-Sango's Curries


https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.87504.1

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...