မေနန.ညေနက လုပ္စားျဖစ္တဲ. မစံုမလင္ ၀က္သားဒုတ္ထိုးနဲ. ျကာဇံေျကာ္၊
တတိယ အျကိမ္ေျမာက္လုပ္စားျခင္းပါ
၀က္သားဒုတ္ထိုးအတြက္
-၀က္ကလီစာအစံု၊နားရြက္၊ လွ်ာ၊၀က္သား – ၁.၅ KG
-ျပဳတ္ထားေသာၾကက္ဥ – 3လံုး
-ရွာလကာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
-ဟင္းခ်က္၀ိုင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
-ျကက္သားမွုန္႔ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ပ်ားရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
- ခရုဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
-ပဲငံျပာရည္ အျကည္- – ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
-နတ္နတ္ပြင္႔ – ၃ ပြင့္ (သို.) တရုပ္မဆလာ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
-ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း
-ငရုပ္ဆီ- ေရြပုဇြန္မွ၀ယ္သည္..
၀က္သားဒုတ္ထိုးခ်က္နည္း
- နားရြက္နွင့္လွ်ာကို ဓါးနွင့္ျခစ္ပါကာ ၀က္ကလီစာအစံု၊နားရြက္၊ လွ်ာ၊၀က္သား၊ တို.ကိုေရနွင့္ေဆးျပီး၀က္အူ
အူခ်ဳဳိမ်ားကိုလဲေရေဆးျပီး ထိပ္နွစ္ဖက္ကို သြားျကားထိုးတံနွင့္ပိတ္ထား
ထိုေနာက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ဟင္းခ်က္၀ိုင
-ခ်က္မည္. ဒယ္အိုးၾကီးထဲသို. ဆီထည႔္ျပီး ဆီက်က္လွ်င္ ၀က္ကလီစာကိုထည္.ကာ သူ.ေရကုန္ျပီးွဆီျပန္သည္အထိ
- ျကာဇံေၾကာ္နဲ.လဲတြဲဖက္ျပီးစ
ငရုပ္ဆီအတြက္
ငရုပ္သီးစိမ္း(၂)ေတာင့္နွင္
ေထာင္းျပီး ပုဂံတစ္ခုထဲသုိ.ထည္.ပါ အေပၚမွ ငရုပ္ဆီ
ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္၀က္ခန္.နွင့္ ဆား၊ ငံျပာရည္၊သျကား၊ရွာလကာရည္၊
ထမင္းရည္အနဲငယ္ထည္.ကာ သမေအာင္ေမြျပီး
၀က္သားဒုတ္ထိုးနွင့္တြဲကာသံ
မူရင္း = Myanmar Foods & Other
No comments:
Post a Comment