အုန္းႏိူ့သာကူပူတင္း ၁၀ - ၁၅ ေယာက္စာ ခ်က္ရန္အတြက္ ေအာက္ေဖာ္ျပပါ ပစၥည္းမ်ား လိုအပ္ပါတယ္။
သာကူေစ့ၿဖဴ (ေသး).............၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
သၾကား.....................
ႏြားႏိူ ့.........................
အူန္းႏိူ. ..........................
ေကာ္မွဳန္.( cornstrach)........၁ခြက္
ေရႊၾကည္(သို.) custard powder...၁ခြက္
ေထာပတ္....................
ၾကက္ဥ.....................
ဆား.......................
စတင္ခ်က္နည္း-
သာကူေစ့ေတြကို (၁) နာရီခန္.ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ
အိုးတစ္လုံးမွာေရ(၁) လီတာခန္.ႏွင့္သၾကားကိုမီးေအ
ပါ။
သၾကားရည္ေပ်ာ္ၿပီဆို ..ႏြားႏိူ. ၊ ေထာပတ္ ၊ ေရစိမ္ထားတဲ့သာကူေတြထည့္ၿပီ
သာကူေစ့ေတြ ၃ပုံ၁ပုံ က်က္သည္အထိၿဖည္းညွင္းစြာေမႊ
အုန္းႏိူ.ထဲသို ့ေကာ္မွဳန္ ့ ၊ ေရႊၾကည္မွဳန္ ့(သို.) custard powder တို.ကိုေပ်ာ္၀င္
ေအာင္ေမႊေပးၿပီး..ဆူေနေသာသၾ
မီးဖိုေပၚမွခ်ကာ (၁၀) မိနစ္ေလာက္ အေအးခံထားပါ။ အေအးခံထားခ်ိန္မွာ အတြင္းထဲအပူက်န္မေနေအာင္ မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ။
ညွက္ေနေအာင္ေခါက္ထားေသာ ၾကက္ဥရည္ေတြေလာင္းထည့္ကာ
၊တဖန္ႏွံ ့ေနေအာင္ေမႊေပးပါ။
ေထာပတ္သုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲၿဖန္.ထည့္ၿပီး အပူခ်ိန္ ၂၃၀ စင္တီဂရိတ္ မွာ
(၂၅) မိနစ္ခန္.ဖုတ္ေပးပါ။( သို.မဟုတ္) အေပၚမီး (၃) ဆ ၊ေအာက္မီး(၁) ဆႏွင့္
မီးေသြးမီးမွာ (၃၀ - ၄၅) မိနစ္ခန္.ဖုတ္ေပးရပါမည္..။
အုန္းႏို့ရနံ့သင္းသင္းေလး သာကူပူတင္းေလး ရပါျပီ။ လိုအပ္သလိုအတံုးေလးမ်ား ခြဲျခမ္းျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါျပီ။
မူရင္း = ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.875
No comments:
Post a Comment