ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ ထမင္းစားတာ ဘာေတြေကာင္းသလဲ
အိႏၵိယႏုိင္ငံမွာဆုိရင္ ငွက္ေပ်ာ ရြက္နဲ႔ ထမင္းစားတာဟာ ႐ိုးရာ
အေလ့အထတစ္ခုျဖစ္ၿပီး ဧည့္ သည္ေတြကို ငွက္ေပ်ာရြက္ထိပ္
ဘက္ပိုင္းနဲ႔ဧည့္ခံၿပီး အိမ္ရွင္ေတြ ကေတာ့ ငွက္ေပ်ာရြက္ေအာက္ ဘက္ပိုင္းနဲ႔
စားေလ့ရွိၾကပါတယ္။ ေနာက္အားလံုးတူတူစုထိုင္ၿပီး ထမင္း၊ အသား၊ အသီးအရြက္၊ ဟင္း စတာေတြကို ငွက္ေပ်ာရြက္ ေပၚပံုၿပီး လက္နဲ႔စားေသာက္ၾက တဲ့အေလ့အထဟာ ႏွစ္ေထာင္ ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းကရွိခဲ့ၿပီး ယေန႔တိုင္လုပ္ေဆာင္ေနဆဲျဖစ္ ပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာရြက္မွာ သဘာဝ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိရွိ တာေၾကာင့္ ေရာဂါပိုးမႊားေတြ အႏၲရာယ္က ကာကြယ္ေပးပါ တယ္။ ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ဒီအတုိင္း ဝါးစားဖို႔မျဖစ္ႏုိင္ေပမယ့္
သူ႔ အေပၚမွာ အစားအစာေတြတင္ၿပီး စားတာကလည္း အစားအစာထဲ ကို ငွက္ေပ်ာရြက္ထဲက
အာဟာရ ဓာတ္ေတြဝင္ၿပီး ဖ်ားနာျခင္းကင္း ကာ က်န္းမာေစပါတယ္။ ေနာက္ ၿပီး
ထမင္းပူပူ၊ ဟင္းပူပူေလးတင္ စားတဲ့အခါ ငွက္ေပ်ာရြက္မွာပါ တဲ့
သဘာဝဖေယာင္းအရည္ေပ်ာ္ ၿပီး အစားအစာထဲကိုဝင္သြားတဲ့ အတြက္
စားလို႔ပိုေကာင္းေစပါ တယ္။
ေခတ္ေတြေျပာင္းလဲလာ တာနဲ႔အမွ်
လူေတြဟာ တစ္ခါသံုး ပလတ္စတစ္ပန္းကန္ေတြ၊ စကၠဴ ပန္းကန္ေတြသံုးလာၾကေပမယ့္
ငွက္ေပ်ာရြက္လိုေတာ့ ေဂဟ စနစ္နဲ႔ မကိုက္ညီပါဘူး။ ငွက္ ေပ်ာရြက္က
ေဆြးျမည့္ၿပီး ေျမဩ ဇာအျဖစ္ ေျပာင္းသြားေပမယ့္ ပလတ္စတစ္ေတြကေတာ့ ႏွစ္
ရာနဲ႔ခ်ီေအာင္မပ်က္စီးပါဘူး။
ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ အစာစားမယ္ဆုိ ရင္ ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုသန္႔စင္ ေအာင္
ေရနဲ႔ေဆးေၾကာဖို႔ပဲလိုပါ တယ္။ ပန္းကန္ေတြကိုသံုးမယ္ဆုိ ရင္
ဆပ္ျပာသံုးၿပီးေရေဆးရတာ မို႔ ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ဆပ္ျပာ ေတြက်န္ေနႏုိင္ၿပီး
အစားအ ေသာက္ထဲဝင္သြားႏုိင္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ေရလည္းလံု၊
က်န္းမာေရးနဲ႔လည္းညီၫြတ္၊ ေဂဟစနစ္နဲ႔ကိုက္ညီတဲ့ ငွက္ ေပ်ာရြက္နဲ႔
အစာစားတဲ့အေလ့ အထက ေပ်ာက္မသြားတာပဲျဖစ္ ပါတယ္။
7daydaily
https://www.facebook.com/searchmyanmar/photos/a.356889637687313.84429.120616
No comments:
Post a Comment