အကင္တုိင္းကေတာ့ ကင္ဆာေရာဂါမျဖစ္ေစပါဘူး။
သို့ေသာ္ အသားေတြကို ကင္လိုက္တဲ့အခါ ထြက္လာတဲ့ Heterocyclic Amines လို့ေခၚတဲ့ ဓာတ္ေပါင္းပစၥည္းတစ္မ်ိဳဳးဟ
American Institute for Cancer Research ရဲ႕ အႀကံျပဳခ်က္အရ အကင္ေတြကို က်န္းမာေရးႏွင့္ညီညြတ္ေအာင္
အခ်ိဳအကင္ဆိုင္မ်ားႏွင့္ က်န္းမာေရးကို ေသခ်ာစိစစ္တဲ့ဆိုင္မ်ားကေတာ
ဒါ့ေၾကာင့္ အကင္မ်ားကို တတ္ႏိုင္သေလာက္ ေရွာင္ၾကဥ္ပါ။ မေရွာင္ႏိုင္လို့ စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ တူးေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ပစ္ျပီးမွ စားပါ။ သံပုရာသီးကဲ့သုိ့ေသာ အခ်ဥ္တစ္ခုခုႏွင့္အတူ တြဲ၍ စားသံုးၾကပါလို့ အၾကံျပဳလိုက္ပါရေစ။
ကင္ဆာေရာဂါကင္းေ၀း၍ က်န္းမာစြာ အသက္ရွည္ႏိုင္ၾကပါေစ။
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ (ပူတာအို)
ကိုးကား ။ ။ American Institute for Cancer Research
No comments:
Post a Comment