ပုဇြန္ဆုပ္၊ ငံုးဥ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ပုဇြန္ဆုပ္ေၾကာ္ – ၂၁ ခု
2. ငံုးဥ – ၁ ဗူး (၂၃ လံုး)
3. နာနတ္သီး – ၄ ကြင္း (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)
4. ေျပာင္းဖူးအေသး – ၉ ဖူး (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)
5. ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီး – တစ္ျခမ္း (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)
6. capsicum – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ ပံု ၂ ပံုခန္. (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)
7. ၾကက္သြန္ပင္ – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ ပံု ၂ ပံုခန္. (ပံုပါအတိုင္းလွီးထားပါ။)
8. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
9. oyster sauce – 1/3 cup (80 ml)
10. tomatoes sauce – 1/2 cup (125 ml)
11. ဆီ – 1/4 cup (60 ml)
high heat ျဖင့္ အပူေပးထားသည့္ ဆီပူလာလွ်င္ ငံုးဥ၊ နာနတ္သီး၊ ေျပာင္းဖူး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ပင္၊ capsicum တို.ကို ထည့္ပါ။
သၾကား၊ tomatoes sauce နွင့္ oyster sauce ကိုထည့္ပါ။
ပုဇြန္ဆုပ္လံုး ထည့္ၿပီးေနာက္ ၃ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္လိုက္လွ်င
မူရင္း = Chaw Su's Food Friends
https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.87504.
No comments:
Post a Comment