တကယ္ေတာ့ ထမင္းကို လက္နဲ႔စားတာ၊ လက္ေခ်ာင္းေတြ လ်ာနဲ႔ လ်က္တာေတြဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ပိုမိုကိုက္ညီျပီး တခ်ဳိ႕ေနရာေတြမွာ ပိုလုိ႔ေတာင္ အသုံးတည့္ပါေသးတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေရာဂါေတြကိုလည္း ကာကြယ္တားဆီးေပးပါေသးတယ္။
ဆီးခ်ဳိေရာဂါ (Diabetes Type 2) ကာကြယ္ေပးျခင္း
ထမင္းကို အလ်င္စလုိ စားသူေတြဟာ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ (diabetes type 2) ခံစားဖုိ႔ အလားအလာ ပုိမ်ားပါတယ္။ ထမင္းကို ခက္ရင္းနဲ႔ ဓားနဲ႔ စားတာဟာ လက္နဲ႔စားတာထက္ ပိုမိုျမန္ဆန္တယ္ဆုိတဲ့ အခ်က္နဲ႔ ပတ္သက္ျပီး အဆင္ေျပရင္ လက္နဲ႔ပဲ စားတာ ပိုေကာင္းေၾကာင္း ထင္ရွားပါတယ္။
အစာေခ်ဖ်က္မႈ ပိုမိုေကာင္းမြန္ျခင္း
အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယား ပိုးမြားမ်ား ရွင္းလင္းဖယ္ရွားဖုိ႔ လက္ေဆးျပီးေနာက္ အက်ဳိးျပဳတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ ဆက္လက္က်န္ရိွပါတယ္။ အဲဒီလုိ လက္နဲ႔ ထမင္းစားတဲ့အခါ စားျမိန္ျပီး ခႏၶာကုိယ္အတြင္းရိွ အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြကိုလည္း ရွင္းလင္းေပးပါတယ္။
ထိုစဥ္မွာ ဦးေႏွာက္က အစားအစာ ပူလား ေအးလား၊ အမာလား အေပ်ာ့လားဆုိတာ အာရုံေၾကာကေနတဆင့္ အခ်က္အလက္ေတြ ရရိွပါတယ္။ အဲဒီေတာ့ ခႏၶာကုိယ္အစာေခ်ဖ်က္မႈ ေဆာင္ရြက္ဖုိ႔ ၾကိဳတင္ ျပင္ဆင္ေပးပါတယ္။
ဒီနည္းလမ္းက က်န္းမာေရး ေဒါင္ေဒါင္မီျဖစ္ေစဖုိ႔ အေကာင္းဆုံးနည္းလည္းျဖစ္ပါတယ္။
အလုပ္တစ္ခုခုလုပ္ေနရင္း ထမင္းစားသူေတြဟာ ထမင္းစားပြဲေပၚထမင္းကိုသာ အာရုံစုိက္စားသူေတြထက္ အစားပုိစားမိၾကတယ္။ အဲဒီလုိ လက္ႏွစ္ဖက္လုံးနဲ႔ စားေတာ့ ႏွစ္ဖက္လုံးအလုပ္ရႈပ္ေနတဲ့အတြက္ တျခားအလုပ္တစ္ခုခုလုပ္လုိ႔ မရေတာ့ျဖစ္ျပီး ထမင္းစားတဲ့အေပၚမွာသာ အာရုံစုိက္မွာျဖစ္တယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ဘယ္ေလာက္စားခဲ့ျပီးလဲ၊ ဘယ္ေတာ့ နားရမွာလဲဆုိတာ သတိျပဳမိမွာျဖစ္ပါတယ္။
TrendMyamar
http://www.searchmyanmar.com/link/comment/cid/52140
No comments:
Post a Comment