အသင့္စား အစားအစာမ်ား ေရာင္းခ်ေသာ စားေသာက္ဆုိင္မ်ားမွ အစားအစားမ်ား၊ နာမည္ေက်ာ္ စားေသာက္ဆိုင္မ်ားမွ အစားအစာမ်ားသည္ ကိုယ့္အိမ္မွာ ခ်က္ေသာ အစား အစာမ်ားေလာက္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္မႈ မရွိေၾကာင္း အေမရိကန္ ျပည္ေထာင္စုတြင္ ျပဳလုပ္ခဲ့သည့္ ေလ့လာမႈတစ္ခုတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
ကယ္လိုရီ၊ အဆီ၊ သၾကားႏွင့္ အျခားအာဟာရမ်ား ၀င္ေရာက္မႈ ပမာဏကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ေရးတြင္ အေကာင္းဆံုး နည္းလမ္းမွာ ကိုယ့္အိမ္မွာပင္ အစားအစာမ်ားကို ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ျခင္းသာ ျဖစ္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။ လူမ်ားသည္ အသင့္စား အစားအစာမ်ားအား သြားေရစာမ်ားႏွင့္ ယခင္ကတည္းက တစ္တန္းတည္းထားခဲ့ေသာ္လည္း စားေသာက္ဆုိင္ႀကီးမ်ားမွ ၀န္ ေဆာင္မႈေပးေသာ အစားအစာမ်ား၏ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္မႈကို အိမ္မွာ ခ်က္ျပဳတ္ေသာ အစားအစာမ်ား၏ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္မႈတို႔ကိုမူ ႏႈိင္းယွဥ္ျခင္း မရွိခဲ့ေၾကာင္း အီလီႏြိဳက္စ္ တကၠသုိလ္မွ ပတ္၀န္းက်င္ က်န္းမာေရးပါေမာကၡ ႐ူပန္အန္းက ေျပာဆုိခဲ့သည္။
အေမရိကန္ႏုိင္ငံသားမ်ား စားေသာက္မႈပံုစံမ်ားႏွင့္ ပတ္သက္ၿပီး သတင္း အခ်က္အလက္မ်ား စုေဆာင္းေနသည့္ အမ်ဳိးသား က်န္းမာေရးႏွင့္ အာဟာရ ေလ့လာေရးစစ္တမ္း(NHANES) ၏ မွတ္တမ္းမ်ားကို အန္က ေလ့လာခဲ့ၿပီးေနာက္ ပညာရပ္ဆုိင္ရာ စာတမ္းေရးသားခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ ႏွစ္ရက္တာ အခ်ိန္အတြင္း စားေသာက္ခဲ့ပံုမ်ားႏွင့္ ပတ္သက္ၿပီး လူႀကီး (၁၈၀၀၀)ေက်ာ္တို႔က ေျဖဆိုခဲ့ၾကသည္။ ေျဖဆိုသူ သံုးပံုတစ္ပံုတို႔က ႏွစ္ရက္ စလံုးသုိ႔မဟုတ္ ႏွစ္ရက္အနက္ တစ္ရက္တြင္ အသင့္ စားအစားအစာမ်ားကို စားသံုးခဲ့ၿပီး ေလးပံုတစ္ပံုက ႏွစ္ရက္အနက္ တစ္ရက္တြင္ ၀န္ေဆာင္မႈ အျပည့္ပါေသာ စားေသာက္ဆုိင္၌ စားေသာက္ခဲ့ေၾကာင္း ေျပာဆိုခဲ့သည္။
အိမ္တြင္ျပင္ဆင္ေသာ အစားအစာ မ်ားကို စားသံုးသူမ်ားႏွင့္ ႏႈိင္းယွဥ္လွ်င္ အသင့္စား အစားအစာဆုိင္မ်ား၌ အစားစာမ်ားသည္ တစ္ရက္လွ်င္ ကယ္လိုရီ (၁၉၀) ေက်ာ္၊ အဆီ (၁၁)ဂရမ္တို႔ကို စားသံုးေနခဲ့သည္။
၀န္ေဆာင္မႈအျပည့္ပါေသာ စားေသာက္ဆုိင္မ်ား၌ စားသံုးသူမ်ားသည္ တစ္ရက္လွ်င္ ကယ္လိုရီ (၁၈၇)ခန္႔၊ အဆီ (၁၀) ဂရမ္ခန္႔စားသံုးေနသည္။ အ၀လြန္ သူမ်ားသည္ ၀န္ေဆာင္မႈ အျပည့္ပါေသာ စားေသာက္ဆုိင္မ်ားတြင္ ပိုစားႏိုင္ေျခ မ်ားေနေၾကာင္း စစ္တမ္းတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
messenger news journal
http://www.searchmyanmar.com/link/comment/cid/52466
No comments:
Post a Comment