စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







သဘာဝေက်ာက္ေသြး၏ ေဆးဖက္ဝင္ပံု

 
ဒၵန္ဂူမွ ရရွိလာေသာ ေက်ာက္ေသြး
 


 ႏွလံုးတုန္၊ ရင္တုန္၊ မူးေမာလ်င္ သံၾကားရည္ (သို႔) သံပုရာရည္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ေသာက္ပါ။
ေသြးတိုးလ်င္ ေရက်က္ေအး၊ သၾကားရည္တို႔ႏွင့္ ေဖ်ာ္ေသာက္ပါ။
ဆီးက်င္၊ ဆီးေအာင့္လ်င္ ဆန္ေဆးရည္ (သို႔) အုန္းရည္ျဖင့္ ေရာေသာက္ပါ။
အမ်ိဳးသမီးမ်ား ေသြးသားမွန္လိုလ်င္ ၾကံရည္အစစ္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ေသာက္ပါ။
အမ်ိဳးသားမ်ား ဒူလာျဖစ္လ်င္ အရက္ (သို႔) အုန္းရည္ျဖင့္ ေရာေသာက္ပါ။
ေလထိုး၊ ေလေအာင့္ ျဖစ္လ်င္ ဧကရစ္ျမစ္ျဖင့္ ေရာေသာက္ပါ။
ဝမ္းေရာဂါႏွင့္ ပတ္သတ္လ်င္ မင္းကြတ္သီးခြံႏွင့္ ျပဳတ္ေသာက္ပါ။
အေရျပားေရာဂါ ခံစားရလ်င္ တမာေခါက္ျဖင့္ ေသြးလိမ္းပါ။


စာေရးသူမွာ မူးေမာျခင္းအတြက္ သၾကားရည္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ေသာက္ရာ တကယ္ကို အက်ိဳးရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။ က်န္ေသာနည္းမ်ားမွာ မစမ္းဘူး၍ မိမိဘာသာ ဆင္ျခင္ သံုးစြဲႏိုင္ၾကပါေစ။ ဆဒၵန္ဂူမွ ကူးယူလာေသာ ေဆးၫႊန္းမ်ားကို ျပန္လည္မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ေက်ာက္ေသြးက မေဖ်ာ္ခင္မွာ မဲပုပ္ပုပ္အေရာင္၊ လက္ထိပ္နဲ႔ ဖိေျခလိုက္ရင္ ညိဳပုပ္ပုပ္အေရာင္၊ ေရက်က္ေအးထဲ ထည့္ေဖ်ာ္လိုက္ရင္ နီညိဳေရာင္သန္းတဲ့ ေသြးပုပ္ေရာင္ ေျပာင္းပါတယ္။ အနံ႔မွာ ေသြးညႈီနံ႔ အနည္းငယ္သန္းၿပီး ေသာက္လိုက္ရင္ ရင္ထဲစိမ့္ေနေအာင္ ေအးပါတယ္။ ေသာက္ၿပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ထိ ရင္ထဲေအးေနပါေသးတယ္။
Stacy Chan (႐ိုးရာေလး)

https://www.facebook.com/yoyarlaydotcom/posts/928036597239593

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...