စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







အသက္ ၄၀ ေက်ာ္ အရြယ္မ်ားအတြက္ ခႏၶာကိုယ္ထိန္းသိမ္းနည္း (၅)နည္း

                          Heart-Diseases

(၁) အျပင္စာမ်ား မစားပါႏွင့္
အျပင္စာေတြကို စားသံုးတာက ကယ္လိုရီအပိုေတြကို ရရွိေစပါတယ္။ လတ္တေလာ ေလ့လာမႈအရ အသက္ ၄၀ ႏွစ္ေက်ာ္ အရြယ္ေတြ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးဖုိ႔ အဓိက ထိန္းခ်ဳပ္သင့္တာက ကယ္လိုရီအပိုေတြ စားသံုးမႈပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ တစ္ေန႔ကို ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးဖုိ႔ ကယ္လိုရီ ၁၆၀၀ သာ စားသံုးဖုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ကယ္လုိရီရရွိမႈ ေလွ်ာ့ခ်ဖုိ႔အတြက္ သေရစာ စားသံုးတာနဲ႔ အျပင္စာစားသံုးမႈေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါ။


(၂) အခ်ိုဳရည္ေရွာင္ပါ
အခ်ဳိရည္ေသာက္သံုးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်လိုက္တာက ကယ္လိုရီရႏုိင္တဲ့ တျခားအစာေတြ ေလွ်ာ့ခ်လုိက္တာထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ ပိုမိုထိေရာက္မႈ ရွိတယ္လို႔ ဂၽြန္ေဟာ့ကင္း တကၠသိုလ္ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ အရည္ကရတဲ့ ကယ္လိုရီက စိတ္ေက်နပ္မႈကို နည္းေစၿပီး ဆာေလာင္မႈကို ပိုမိုေစတာေၾကာင့္ပါ။

(၃) အသားဓာတ္ပါဝင္ေအာင္ စားပါ
ဥေရာပေလ့လာမႈ တစ္ခုအရ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေနသူေတြကို တစ္ေန႔တာစားသံုးတဲ့ ကယ္လိုရီရဲ႕ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းကို ပ႐ိုတင္း (အသားဓာတ္) ကေနရယူတာက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေရးမွာ မ်ားစြာ အက်ဳိးရွိတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ ပ႐ိုတင္းက ဗုိက္ျပည့္ေစၿပီး အစာေခ်ဖ်က္ဖုိ႔အတြက္ ကာဗုိဟိုက္ဒရိတ္နဲ႔ အဆီေတြထက္ စြမ္းအင္ပိုမို အသံုးျပဳရတာေၾကာင့္လို႔ ပညာရွင္ေတြက ေျပာပါတယ္။ ၾကက္သား သံုးေအာင္စ ကေန ပ႐ိုတင္း ၂၆ ဂရမ္၊ တူနာငါး သံုးေအာင္စကေန ပ႐ိုတင္း ၂၂ ဂရမ္ကို ရရွိႏုိင္ပါတယ္။

(၄) ညစာ မစားမီ စြပ္ျပဳတ္ေသာက္ပါ
ညစာမစားမီ စြပ္ျပဳတ္ေသာက္တာေၾကာင့္ ကယ္လိုရီစားသံုးမႈကို ၂၀ ရာခိုင္ ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ ကယ္လိုရီပိုရတဲ့ ခရင္မ္နဲ႔ အခ်ဳိမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြကိုေတာ့ ေရွာင္သင့္ပါတယ္။

(၅) အသီးအရြက္ေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ပါ
အသီးအရြက္ေဖ်ာ္ရည္က အစာစားခ်င္စိတ္ကို ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ကယ္လုိရီ စားသံုးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ ကယ္လီဖိုးနီးယား တကၠသိုလ္မွ သုေတသီ မစၥတာ ေဒးဗစ္က အမ်ိဳးသမီးေရာ၊ အမ်ိဳးသားေတြပါ ကယ္လိုရီ နည္းၿပီး ႏွလံုးက်န္းမာေစဖုိ႔ ဆုိဒီယမ္ ပါဝင္မႈနည္းတဲ့ အသီးအရြက္ေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္သံုးၿပီး အခ်ိဳရည္ေသာက္သံုးမႈကို ေရွာင္ရွားပါလို႔ ေျပာပါတယ္။
ဇာျခည္ဝင္း
Royal Hero Media
http://www.lyhealthcare.com/archives/696

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...