စြန္ထန္ဟင္းခ်ိဳ
သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ အလြယ္ဆံုးႏွင့္အေကာင္းဆံုး စြန္ထန္ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္နည္းေလးကို share ပါမယ္။
Ingredients:
စြန္တန္ေၿခာက္ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာ
ခ်င္း အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေနေတာ္ ၁လံုး
ဆား အနည္းငယ္
Preparation Method:
၁) စြန္တန္ေၿခာက္ကို တေရ အၾကမ္းေဆးၿပီး စစ္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အစိပ္ေလးေတြ လွီးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထက္ၿခမ္းခဲြထားပါ။
၂) ဟင္းခ်ိဳခ်က္ရန္အတြက္ ေရလိုသေလာက္ႏွင့္ဆား အနည္းငယ္ အိုးထဲထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၃) ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို ဓားၿပား႐ုိက္ၿပီး အိုးထဲသို ့အရင္ ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ပါ။
၄) စားခါနီးမွ ၿပင္ဆင္မယ့္ ပန္းကန္ထဲကို စြန္တန္ေၿခာက္ကို အရင္ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းခ်ိဳရည္ကို ေလာင္းထည့္ပါ။
**အခ်ဥ္စူးစူးၾကိဳက္လွ်င္ စြန္တန္ေၿခာက္ကို ဟင္းခ်ိဳရည္ထဲ အရင္ထည့္၊ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ၿပီးမွ ၿပင္ဆင္မယ့္ ပန္းကန္ထဲကို ထည့္ပါ။
အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ၿပီးလွ်င္ ခ်ဥ္ငံစပ္နဲ ့ေသာက္လို ့ေကာင္းေသာ စြန္ထန္ဟင္းခ်ိဳ ရပါၿပီ္႐ွင္။
မူရင္း = KaeKae's FoodPalace
https://www.facebook.com/thaicosmeticslovers/photos/a.323074691226201.1073741
စာအမ်ဳိးအစား
စားဖိုေဆာင္
No comments:
Post a Comment