တိုပာူးေႏြးသည္လဲ ရွမ္းျပည္မွအစားအစာတစ္ခုပါပ
ရွမ္းေတာင္ပိုင္းတြင္ တိုပာူးေႏြးပာုေခၚျကျပီး ရွမ္းေျမာက္ပိုင္းေနာင္ခ်ိဳ
ရွမ္းခ်ဥ္နွင္တိုပားူေျကာ္က
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ဆန္စီးေခါက္ဆြဲ - 300 g ( ေခါက္ဆြဲေျခာက္ျဖင့္လုပ္မည္
-ကုလားပဲမႈန္႕ - 200 g ( ကိုေရေလးဆနွင့္ေရာကာေဖ်ာ္ျပ
-ၾကက္သား(သို႔)ဝက္သား 300gm ကို ခပ္နွုတ္နွဳိတ္လွီးထားကာ နႏြင္း၊ဆား၊အရသာမုန္.၊ငံျပာ
-ၾကက္သြန္နီ ၂လုံးနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ 2မွြာကို ငရုပ္အေရာင္တင္မွဳန္.ေရာကာေ
-ေရြွပဲရြက္ (သို.) ေရြွပဲညြန္. (100) g ကိုေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ၊
-တိုပာူးေျကာ္ (သို.) အီျကာေကြး ကိုေသးေသးညွပ္ထားပါ၊
-ၾကက္သြန္ပင္နွင့္နံနံပင္ 3 ပင္စီ ပါးပါးလီွးထားပါ။
-ေျမပဲဆံေလွာ္ေထာင္းျပီးသား
-ရွမ္းခ်ဥ္ - 100 g မရိွက မုန္ညွင္းစိမ္းပင္ေသးေသး(သိ
-မညွက္တညွက္ေထာင္းထားေသာငရု
-ၾကက္သားမႈန္႕
-ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ကို ငရုပ္သီးအေရာင္တင္နွင့္ေရာက
-ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ျကာညို.၊ဆား
ခ်က္နည္း
-ပာင္းခ်က္ရန္အတြက္ ေထာင္းထား ေသာျကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီသတ္ျပီး ခပ္နွုတ္နွဳိတ္လွီးထားကာ နႏြင္း၊ဆား၊အရသာမုန္.၊ငံျပာ
-တိုပာူးစက်ိဳပါေတာ.မယ္…
အနည္ထိုင္ထားတဲ.ပဲရည္အေပၚရည
ျ ျပင္ဆင္နည္း
စားခါနီးမွဆန္စီးေခါက္ဆြဲ တစ္ပဲြစာနွင့္ ေရြွပဲရြက္ကို ေရေႏြးဆူဆူတြင္ 1 မိနွစ္ခန္.ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ျပီး ပုဂံထဲသို.ထည္.ပါ၊ အေပၚမွ တိုပာူးပူပူကိုထည္.ကာ အျခားအစာပလာမ်ားျဖစ္သည္. ျကက္သား ပာင္း၊ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ျကာညို.၊ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ေျမပဲဆံေလွာ္ ေထာင္း၊ၾကက္သြန္ပင္နွင့္နံန
(မွတ္ခ်က္) ေခါက္ဆြဲကိုုျကိုတင္ျပီးျပဳ
မူရင္း = Myanmar Foods & Other
https://www.facebook.com/thaicosmeticslovers/photos/a.323074691226201.1073741829.3
No comments:
Post a Comment