ကိုယ္႔အိမ္မွာ ကိုယ္႔ဘာသာ ပီကင္းဘဲကင္လုပ္စားၾကမယ္
ဆိုင္မွာ ေစ်းၾကီးေပးျပီး ၀ယ္စားရတာထက္ ကိုယ္႔ဘာသာလုပ္စားၾကည္႔ေတာ႔
လုပ္တတ္တာေပါ႔။။။
ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ႔ ဘဲသား(ေခါင္းမပါ ၊ ကလီစာမပါ)၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ပ်ားရည္၊ သံပုရာသီး၊ ဆန္အရက္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္၊ နာနတ္ပြင္႔၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔လိုအပ္ပါတယ္
ပထမဦးဆံုး သံပုရာသီးကို အေစ႔မပါေစဘဲ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲကို ေရ ၀.၅ လီတာ၊ ပ်ားရည္စားပြဲတင္ဇြန္း(၃)ဇြ
ျပီးတာနဲ႔ အကင္လုပ္မယ္႔ဘဲကို ယူျပီး အေမႊးႏုေလးေတြေျပာင္ေအာင္ သန္႔ရွင္းေအာင္လုပ္ပါ။ အိုးၾကီး တစ္အိုးထဲကို ေရထည္႔ျပီး တည္ပါ။ ေရေႏြးဆူလာတာနဲ႔ ခုနက သန္႔ရွင္းထားတဲ႔ ဘဲကို ျမဳပ္တဲ႔အထိ ထည္႔ျပီး ဘဲအေကာင္ရဲ႕ အေရခံြ အေရာင္ေျပာင္းလာတဲ႔ အထိ ေရေႏြးေဖ်ာေပးပါ။ ျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္းဆယ္ျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ အ၀တ္သန္႔သန္႔နဲ႔ သုတ္ေပးပါ။
ေရေျခာက္ျပီး ေရစစ္သြားျပီးဆိုရင္ ခုနက လုပ္ထားတဲ႔ ေဆာ႔စ္အရည္ကို ဘဲသားရဲ႔ အတြင္းေရာ အျပင္ေရာ ႏွံ႔ေနေအာင္ သုတ္ေပးပါ။
ျပီးရင္ ဘဲသားကို ဘာနဲ႔မွ မဖံုးမအုပ္ပဲ ေရခဲေသတၱာထဲမွာျဖစ္ျဖစ္ ယင္မနားတဲ႔ ေနရာမွာပဲျဖစ္ျဖစ္ ေဆာ႔စ္ အသားထဲ၀င္ျပီး အရသာရွိေအာင္ အရည္ေျခာက္သြားျပီး အေရာင္လွေအာင္ (၄)နာရီကေန(၅)နာရီၾကာ အေျခာက္ခံထားပါ။
ျပီးရင္ အကင္စက္ရွိတယ္ဆိုရင္ေတာ႔ (၄၅)မိနစ္ေလာက္ ဘဲသားအေရာင္ နီညိဳေရာင္ ျဖစ္လာတဲ႔ ကင္ေပးပါ။
အကင္စက္မရွိရင္ေတာ႔ ခဲပတ္နဲ႔ပတ္ျပီး မီးေသြးနဲ႔ကင္လို႔ရပါတယ္။
တစ္ခ်ဳိ႕ကေတာ႔ မိနစ္(၂၀)ေလာက္ မက်က္တစ္က်က္ကင္ျပီး ခုတ္ပိုင္းျပီး ဆီနဲ႔ ျပန္ေၾကာ္ေလ႔ရွိပါတယ္။
ကိုယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလိုလုပ္
************
ဘဲကင္ကို မီးေသြးနဲ႔ ကင္တဲ႔နည္းေလး နည္းနည္းေျပာျပခ်င္ပါတယ္။
က်ဳိဴင္းတံုမွာေတြ႕လာရတာေလး
တစ္ေတာင္ေက်ာ္ေက်ာ္ စည္ပိုင္းျပတ္တစ္ခုလိုပါတယ္
စည္ပိုင္းျပတ္ရဲ႔ အတြင္းေဘးပတ္လည္ကို မီးက်ည္းခဲ မီးေသြးခဲေတြ ထည္႔ေပးရမွာပါ။
ဘဲကို အေပၚကေန တဲြေလာင္းခ်ိတ္ေပးျပီး လွည္႔လွည္႔ေပးရပါမယ္။ ျပီးရင္ လုပ္ထားတဲ႔ ေဆာ႕စ္အရည္ေလးသုတ္သုတ္ေပးျပ
Credit to ဆန္ဂို႔ဟင္းလ်ာမ်ား-Sango's
https://www.facebook.com/thaicosmeticslovers/photos/a.323074691226201.1073741829.31
No comments:
Post a Comment