မွ်စ္ခ်ိဳဝါႏုနဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္ ေသာက္ဆမ္း
ဝင္းႏိုင္သိန္း
ဒီတပတ္မွာလည္း ဒီဇင္ဘာ ေဆာင္းေအးေအးနဲ႔ လိုက္ဖက္လွတဲ့ ေဒသတြင္း အစားအစာေလး တခုနဲ႔ မိတ္ဆက္ ေပးခ်င္ပါတယ္။
က်ေနာ္တို႔ ေဒသတြင္းမွာ စြဲမက္ဖြယ္ေကာင္းၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ရ လြယ္ကူလွတဲ့ တိုင္းရင္းသား အစားအစာေတြ ေပါမ်ားစြာ ရိွေနပါတယ္။ အဲဒီ အထဲကမွ ရခိုင္တိုင္းသား အစားအစာခ်က္နည္း တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ၾကက္ေျခေထာက္နဲ႔ မွ်စ္ခ်ိဳ၀ါ ခ်က္နည္းေလး ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ ဒီခ်က္နည္းက ပါ၀င္ပစၥည္း လြယ္ကူသလို၊ အဆီေရွာင္လို သူေတြ အတြက္လည္း အဆင္ေျပေစမယ့္ စားၿမိန္ဟင္းတပြဲလည္း ျဖစ္ပါတယ္ …။
ဦးစြာအႀကံေပးလိုတာ တခုကေတာ့ မွ်စ္ခ်ိဳ၀ါ ၀ယ္ရာမွာ တို႔စရာ အေနနဲ႔ စားၾကတဲ့ လက္ညႇိဳးအရြယ္ သာသာေလာက္ ရိွတဲ့ မွ်စ္ခ်ိဳ၀ါ ႏုႏုေလးေတြကို ေရြးခ်ယ္၀ယ္ယူဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါမယ္ …။
ၾကက္ေျခေထာက္နဲ႔ မွ်စ္ခ်ိဳ၀ါ ရခိုင္ေသာက္ဆမ္း အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
CP ၾကက္ေျခေထာက္ – ၁၀ ေခ်ာင္း
မွ်စ္ခ်ိဳ၀ါႏုႏု – ၅ ခု
မွ်င္ငါးပိ (စိမ္းစားငါးပိ) – ၁ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
စပါးလင္ – ၁ ေခ်ာင္း (အျဖဴေရာင္အပိုင္းသာ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂၀ ေတာင့္ခန္ ့
နႏြင္းမႈန္႔ – ၁/ ၂ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ခ်င္းေသးေသး – ၁ တက္
နံနံပင္ – အနည္းငယ္
ပထမဦးစြာ ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ဆား၊ နႏြင္းအနည္းငယ္တို႔နဲ႔ အရသာ နယ္ကာ ခ်င္းဓားျပားရိုက္၊ စပါးလင္ ဓားျပားရိုက္တို႔ ထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။
အရည္ၾကည္ေလး ရဖို႔အတြက္ေတာ့ ထြက္လာတဲ့ အညစ္အေၾကး၊ အျမႇဳပ္ေလးေတြကို ခပ္ထုတ္ေပးရပါမယ္ …။
ထိုစဥ္အတြင္း ငရုတ္သီးစိမ္း၊ မွ်င္ငါးပိႏွင့္ က်န္ရိွေသာ နႏြင္းမႈန္႔တို႔ကို ေရာၿပီး ေရအနည္းငယ္ ပါသည္ဆိုရုံေလးထည့္ၿပီး ေရခမ္းေအာင္ျပဳတ္ကာ ညက္ေနေအာင္ေထာင္း (သို႔) ႀကိတ္ေပးပါ။
ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ေျခေထာက္ျပဳတ္ထဲက ခ်င္း၊ စပါးလင္ဓားျပားရိုက္ကို ဖယ္ထုတ္ပစ္ၿပီး ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီး အရာကိုထည့္ပါ။
မွ်စ္ခ်ိဳႏုေလးေတြကို ေလးစိတ္ျဖစ္ေအာင္ ဓားနဲ႔မႊန္း ၿပီးထည့္ေပးပါ။ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ မန္က်ည္းသီးအမွည့္ႏွစ္တို႔နဲ႔ ခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေလးသြင္းၿပီး နံနံပင္ ခပ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။
အလြန္စားၿမိန္၊ အရသာရိွတဲ့ ၾကက္ေျခေထာက္နဲ႔ မွ်စ္ခ်ိဳ၀ါ ရခိုင္ေသာက္ဆမ္းေလးကို ျမည္းစမ္းႏုိင္ပါၿပီ။
စာအမ်ဳိးအစား
စားဖိုေဆာင္
No comments:
Post a Comment