ဒိန္ခ်ဥ္သည္ ပ႐ုိတင္းမ်ားစြာပါဝင္ကာ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၾကြယ္ဝစြာပါရွိျခင္းေၾကာင့္
အာဟာရ ဓာတ္မ်ားဆိုင္ရာ ပညာရွင္ႀကီးတစ္ဦးက ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္းသိရသည္။ ပ႐ိုဘိုင္အိုတစ္ေခၚ ဗက္တီးရီးယား မ်ားပါေသာဒိန္ခ်ဥ္သည္ အစာအိမ္အတြက္ ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ဝမ္းႏွင့္ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါမ်ားျဖစ္သည့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္း၊ ဝမ္းပ်က္ ဝမ္းေလွ်ာျခင္း ေရာဂါမ်ားကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္သည္။
ထို႔အျပင္ အသက္အရြယ္ ႀကီးလာပါက အမ်ားဆုံး ျဖစ္ပြားႏိုင္သည့္ အ႐ိုးပါး၊ အ႐ိုးပြေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားႏိုင္ ျခင္းမရွိေစရန္ႏွင့္ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ တည္ၿငိမ္ေအာင္ ထိန္းေပးႏိုင္ေစရန္ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေသာက္သုံးေပးပါက အ ထက္ပါ ေဝဒနာမ်ားႀကဳံေတြ႕ႏိုင္ျခင္
Credit to Good Health
No comments:
Post a Comment