စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲ ခ်က္စားမယ္



 

အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲကို လြယ္လြယ္ကူကူ၀ယ္စားလို.ရတုန္းက တစ္ခါမွကိုယ္တိုင္မခ်က္ဖူးပါ၊
၀ယ္စားမရေတာ. ကိုယ္တိုင္ခ်က္ရပါျပီ။ ဒီမွာအုန္းနို.
အလြယ္တကူ ၀ယ္လို.ရေတာ. ခ်က္ရတာ သိပ္အဆင္ေျပပါတယ္ရွင္..

အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲအတြက္

1) ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို နဲနဲမာမာျပဳတ္ကာ အေအးခံထားပါ၊ - 1 Kg
2) ျကက္သြန္ဥနီေသးေသး - 20 လံုးကို အခြံခြာျပီးေရေဆးထားပါ၊
3) ဆား၊နနြင္း၊ ငံျပာရည္၊ အရသာမုန္. ၊သျကား
4)ျကက္သား & ျကက္ရုိး - 1/2 KG ကို အသားကိုေသးေသးတုန္းျပီး ျကက္ရုိးကို ႏွစ္ပိုင္းသံုးပိုင္းခုတ္ကာ ဆား၊ နႏြင္းနယ္ကာ1 နာရီခန္.နွပ္ထားပါ..
5) ျကက္သားခ်က္ရန္အတြက္ ျကက္သြန္နီ - 4 လံုးနွင့္ ျဖဴ 3မြာကို
ငရုပ္သီးအစိမ္းမွဳန္.ထည္.ကာ ညွက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
6) အုန္းနိဳ. (50) g တစ္ဗူး
7) ကုလားပဲ အစိ္မ္းမုန္. (50) g
8)ျကက္ဥ - 3 လံုး ကို ျပဳတ္ျပီ အခြြံြံခြာ ပါးပါးလွီးထားပါ..
9)ပဲေသြး - 6 တုန္းကိုျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ၊
10)အုန္နို.ေခါက္ဆြဲထဲထည္.စားရန္ ျကက္သြန္နီ - 2 လံုးကို ပါးပါးလွီးျပီးေရစိမ္ထားပါ၊
11)သံပုရာသီး ( 2) လံုးကို အစိတ္ေလးေတြစိတ္ထားပါ။
12)အ၀ါအျကြတ္ေျကာ္ - 50 g ကိုလဲ ဆီေပၚေျကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
13)ငရုပ္သီး အေလွာ္မုန္.

ခ်က္နည္း

*ေထာင္းထားေသာျကက္သြန္ကို နနြင္းမုွန္.ထည္ကာဆီသတ္ျပီး
ျကက္သား၊ျကက္ရုိးနွင ့္ငံျပာရည္၊ ဆား။ အရသာမွဳန္.ထည္.ကာ ခ်က္ထားပါ။
*ကုလားပဲစိမ္းမွုန္.ကို ေရ 1/2 liter နွင့္ေျကေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး ပဲရည္ကိုဇကာ နွင့္စစ္ခ်ပါ၊
 

*အိုးျကီးျကီးတြင္ေရ - 5 liter ခန္.ကို တည္ထားျပီး ပြက္ပြက္ဆူလ်င္ပဲရည္ကိုထည္.ျပီးမခဲေစရန္ မီးျပင္းျပင္းနွင့္ ဆက္တိုက္ေမြပါ။ပဲရည္ဆူလ်င္ အခြြံခြာထားတဲ.ျကက္သြန္နီေသးေလးနွင့္
ခ်က္ထားတဲ.ျကက္သား၊ျကက္ရုိးေတြကို ဆီစစ္ကာထည္.ပါ။ ထိုေနာက္ ၊အုန္းနို.၊ဆား၊ ငံျပာရည္၊ သျကား၊အရသာမုွန္.ထည္.ျပီး 20 မိနစ္ခန္.ျကာလ်ွင္ပါးပါးလွီးထားတဲ.ျကက္ဥ နွင္ ပဲေသြးတိုကိုထည္.ကာ ဆူေအာင္ထားလိုက္ရင္အုန္းနို.ပာင္းရည္ရပါျပီ။
 

ျပင္ဆင္နည္း
 

*မုန္.တပြဲစာ ေခါက္ဆြဲကိုပုဂံထဲထည္. အုန္းနို.ပာင္းရည္ဆမ္းျပီးပါးပါးလွီးထားေသာျကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးအေလွာ္မွဳန္.၊အျကြတ္ေျကာ္တိုကို ထည္.ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး သံုးေဆာင္နို္င္ပါျပီရွင္..
 

*ေသြးတက္မည္စိုးလ်ွင္ အုန္းနို.ေလ်ာ.ထည္.ပါ၊အုန္းနိဳ.မစားသူမ်ားနိဳ.စိမ္းဗူးနွင့္ခ်က္ပါ။
သတ္သတ္လြတ္စားသူမ်ား ျကက္သားအစားအသားတု ေရစိ္မ္ျပီးထည္.လို.ရပါတယ္ရွင္…
ပဲမွုန္.ထည္.တာအရမ္းမ်ားသြားရင္လဲ အရမ္းပ်စ္ျပီး စားလို.မေကာင္းပါ

Credit to Myanmar Foods & Other



https://www.facebook.com/thaicosmeticslovers/photos/a.323074691226201.1073741829.31

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...