စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







အရုိးပိုမိုသန္မာေစဖို႔ အေကာင္းဆုံး အစားအစာ (၇) မ်ဳိး



အရိုးက်န္းမာေရးဆိုတာကလည္း မျဖစ္မေန သိထားသင့္တဲ့ က်န္းမာေရးက႑ေတြထဲက တစ္ခုမဟုတ္ပါလား။ ဒီေတာ့ အရိုးအတြက္ သင့္ေတာ္ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာေတြက ဘာေတြျဖစ္မလဲဆိုတာ ၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္။

(၁) ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အထူးသျဖင့္ အရြက္မ်ားတဲ့ အပင္ရဲ႕အသီးမ်ား နဲ႔ သစ္ျမစ္ေတြနဲ႔ ပင္ရိုးမ်ား ( သံဓာတ္ နဲ႔ ကယ္လ္ဆီယမ္အတြက္ နဲ႔ ပရုိတိန္းဓာတ္နဲ႔အတူ အနယ္အႏွစ္က်ေစတဲ့ ဗင္တာမင္ K နဲ႔ C အတြက္)

(၂) တိရိစာၦန္အသားျဖင့္ ခ်က္ျပဳတ္သည့္ အစားအစာ ၊ ပဲ နဲ႔ ပဲပိစပ္ စတဲ့ ပရိုတိန္း (ပရိုတိန္းဓာတ္အတြက္)

(၃) အထားခံ အစားအစာမ်ား (သတၱဳဓာတ္အတြက္)

(၄) ဂ်ဳံ ၊ စပါး စသည့္အေစ့ငယ္ သီးႏွံအစားအစာမ်ဳိး ( မက္ဂနီဆီယမ္ဓာတ္အတြက္)

(၅) ေက်ာက္ပြင့္၊ အခြံမာသီး နဲ႔ အေစ့ ကဲ့သို႔ သတၱဳဓာတ္ၾကြယ္ဝေသာအစားအစာမ်ား

(၆) စား၍ရႏုိင္ေသာ အရုိးမ်ား (ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္နဲ႔ တျခားသတၱဳဓာတ္အတြက္)

(၇) က်န္းမာေရးျဖင့္ ညီညြတ္ေသာကဆီဓာတ္မ်ား (ဗင္တာမင္ K, D ကဲ့သို႔ အရိုးအတြက္လိုအပ္သည့္ အဆီဖယ္ရွားေပးႏုိင္တဲ့ ဗင္တာမင္အတြက္)


https://www.facebook.com/royalheromedia/photos/a.452811328083074.110728.452793

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...