(တခ်ိဳ႕ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြကတစ္ခုခ်င္းစီ စားတာထက္ ေပါင္းစပ္ၿပီး စားတာေၾကာင့္ ပိုမို အာနိသင္ ရရွိေစပါတယ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ေထာပတ္သီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ ဆိုတဲ့ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ ပါဝင္တဲ့ ေရာင္ျခယ္ ပစၥည္း တစ္မ်ိဳး အမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာနဲ႔ ႏွလံုးေသြး ေၾကာေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ေကာင္း တဲ့အဆီက ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာပါတဲ့ လိုင္ကို ပင္းဓာတ္ကို အာနိသင္ ပိုမို ေကာင္းမြန္ေအာင္ ပံ့ပိုး ေပးႏိုင္ပါတယ္။ဂ်ံဳမႈန္႔ႏွင
ဂ်ံဳမႈန္႔နဲ႔ လိေမၼာ္ရည္မွာ ပါဝင္တဲ့ ဖီေနာျဒပ္ေပါင္းဟာ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္ စထေရာကို ေလ်ာ့က်ေစတာ ေၾကာင့္ တြဲဖက္စားေသာက္ေပးရင္ က်န္းမာ ေရးအတြက္ ပိုမိုထိေရာက္မႈရွိေစပါတယ္။
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို တြဲဖက္ စားတာေၾကာင့္ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္က ဆိုပါတယ္။
ဘလူးဘယ္ရီသီးႏွင့္ စပ်စ္သီး
ဘလူး ဘယ္ရီသီးနဲ႔ စပ်စ္သီးေတြကို တစ္ခုခ်င္းစီ စားတာထက္ တြဲဖက္ၿပီး စားေပး တာေၾကာင့္ မေကာင္းတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီ ကယ္ကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တဲ့ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ အာနိသင္ကို ပိုမို ရရွိေစ ပါတယ္။
သံပရာသီးႏွင့္ ကိုက္လန္ရြက္
သံပရာသီးမွာ ပါတဲ့ ဗီတာမင္စီဟာ ကိုက္လန္မွာပါတဲ့ သံဓာတ္ကို ခႏၶာကိုယ္ က စုပ္ယူမႈ ပိုအားေကာင္းေအာင္ ကူညီ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
နႏြင္းမႈန္႔ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔
နႏြင္း ထည့္ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းလ်ာထဲ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ကို ထည့္ခ်က္ေပး တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွ ကာကူမင္ ျဒပ္ေပါင္း စုပ္ယူမႈကို အဆ တစ္ေထာင္ ပိုအားေကာင္း ေစပါတယ္။
Credit: ဇြန္ (Good Health)
https://www.facebook.com/lyhealthcare/photos/a.345112345631447.1073741828.3447325
No comments:
Post a Comment