ဆီးခ်ဳိေ၀ဒနာရွင္ေတြအတြက္ က်န္းမာတဲ့ေန႔စဥ္ဘ၀ပိုင္ဆုိ
ပန္းသီး
ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးနဲ႔ အရည္ရႊမ္းခ်ဳိျမတဲ့ ပန္းသီးမွာ ေပ်ာ္၀င္ႏုိင္စြမ္းရွိ တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိေတ
ခ်ယ္ရီသီး
ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိရွိပါတယ္။
အနက္ေရာင္သေျပသီး
ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္နဲ႔ပတ္သက္ၿပီး အေကာင္းဆုံး ထိန္းညႇိေပး ႏုိင္တာေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါကုသရာမွာ အသုံးမ်ားပါတယ္။
မာလကာသီး
ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္ဆီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္၀ၿပီး မာလကာသီး မွာပါတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြက ပုံမွန္ေသြးတြင္း သၾကားပမာဏရွိေအာင္ ထိန္းထားေပးႏုိင္ပါတယ္။
ဂရိပ္ဖ႐ု(ေရွာက္ခါးသီးႀကီး)
အေမရိကန္ဆီးခ်ဳိအဖဲြ႕အစည္းရ
ေထာပတ္သီး
ေသြးတြင္းသၾကားပမာဏကို ထိန္းထားေပးၿပီး ဆီးခ်ဳိေ၀ဒနာရွင္ ေတြ ႏွလုံးေရာဂါနဲ႔ ေလျဖတ္တာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ ပါတယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီ
မလိုအပ္တဲ့ အဆီေတြကို ဖယ္ရွားေပးၿပီး ေသြးဖိအားပုံမွန္ျဖစ္ ေအာင္ ေသြးတြင္းသၾကားပုံမွန္ျဖစ္ေ
လိေမၼာ္သီး
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈအႏၲရာယ္ ကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ေသြးတြင္းသၾကားပမာဏ ပုံမွန္ျဖစ္ေအာင္ ထိန္းထားေပးႏုိင္ပါတယ္။
သစ္ေတာ္သီး
ဗီတာမင္ေအ၊ ဘီ၀မ္း၊ စီနဲ႔ အီး၊ အမွ်င္ဓာတ္ေတြေၾကာင့္ ေသြး တြင္းသၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပးၿပီး ကိုလက္စထေရာက်ေစကာ ကိုယ္ခံ စြမ္းအားေကာင္းေစၿပီး အစာေခ်ဖ်က္မႈ ေကာင္းေစပါတယ္။
ကီ၀ီသီး
က်န္းမာေရးအတြက္ ဘက္စုံအက်ဳိးျပဳၿပီး ဗီတာမင္အစုံလည္း ပါ တာေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိသမားေတြ လက္စဲြစားေပးသင့္ပါတယ္။
Ref: top10homeremedies
https://www.facebook.com/HealthArticles2013/photos/a.629926450439923.1073741829.4
No comments:
Post a Comment