ထိုင္းႏိူင္ငံမွာ..သေဘာၤသီး
မ်ိဳးလည္းကြာၿခားပါတယ္..။ႏိ
ဟိုတယ္လ္ေတြမွာဒီပုံစံမ်ိဳး
ဒီပုံစံမ်ိဳးကိုအမ်ားဆုံးစာ
ဒီအေထာင္းထဲမွာပါတဲ့ ဂဏန္းဆားစိမ္က..ငံလြန္းတာကလ
မယ့္..ဒီငံလြန္းတဲ့ဂဏန္းေတြ
ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း( ပူ ၊ ပလ)
**************************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား( ၁ ပြဲစာ)
သေဘၤာသီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းၿခစ္.
ခရမ္းၾကြပ္(အစိမ္းေရာင္)...
ပဲေတာင့္ရွည္..............
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............
ၾကံသကာအႏွစ္...............
ဂဏန္းဆားရည္စိမ္...........
ငါးပိရည္ၾကည္..............
ငရုတ္စိမ္းေတာင့္(သို.) အေၿခာက္ေတာင့္..မိမိႏွစ္သက္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ..........................
ပုစြန္ေၿခာက္..............
ေၿမပဲေလွာ္................
ပထမဆုံး..သေဘၤာသီးစိမ္းကိုဓ
ငရုတ္ဆုံထဲမွာ..ပုစြန္ၿခာက္
ၾကံသကာအႏွစ္နဲ ့ငါးပိရည္ ကိုထည့္ပါ။
သံပုရာသီးကိုအူတိုင္ထုတ္ ၃ စိတ္လွီးၿပီးအရည္ေရာသံပုရာသ
ေပါင္းပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့..ဂဏန္းဆားရည္စိ
ပြတ္ေခ်ေပးလိုက္ပါ..ဒါမွ..အ
ခရမ္းၾကြပ္အစိမ္းေရာင္ကိုပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ
တစ္ဖက္ကဇြန္းကိုင္..တစ္ဖက္က
ေနာက္ဆုံးၿခစ္ထားတဲ့သေဘၤာသီ
ကန္စြန္းရိုးနီ..ပဲေတာင့္ရွ
မူရင္း=https://www.facebook.com/175028022680409/photos/a.205450932971451.10
No comments:
Post a Comment