Pages
▼
ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း
ထိုင္းႏိူင္ငံမွာ..သေဘာၤသီးေထာင္းကိုပုံစံမ်ိဳးစုံနဲ.ေတြ.ရတတ္သလို..အရသာအမ်ိဳး
မ်ိဳးလည္းကြာၿခားပါတယ္..။ႏိူင္ငံၿခားသားေတြအမ် ားဆုံးစားေသာက္တဲ့ဆိုင္ေတြ ၊
ဟိုတယ္လ္ေတြမွာဒီပုံစံမ်ိဳးမေတြ ့ရေပမယ့္..သာမန္လမ္းေဘးဆိုင္ေတြမွာေတာ့..
ဒီပုံစံမ်ိဳးကိုအမ်ားဆုံးစားေလ့ရိွၾကပါတယ္..။
ဒီအေထာင္းထဲမွာပါတဲ့ ဂဏန္းဆားစိမ္က..ငံလြန္းတာကလြဲ..ဘာအရသာမွမရိွေပ
မယ့္..ဒီငံလြန္းတဲ့ဂဏန္းေတြကိုလုစားရတာကပဲ..အရသာတစ္မ်ိဳးပါ။
ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း( ပူ ၊ ပလ)
*******************************************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား( ၁ ပြဲစာ)
သေဘၤာသီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းၿခစ္.......လက္တစ္ဆုပ္စာခန္.
ခရမ္းၾကြပ္(အစိမ္းေရာင္)..............၁လုံး
ပဲေတာင့္ရွည္.............................၂ ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...............................၁ လုံး
ၾကံသကာအႏွစ္...........................၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ဂဏန္းဆားရည္စိမ္......................၁-၂ ေကာင္
ငါးပိရည္ၾကည္............................၁ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္စိမ္းေတာင့္(သို.) အေၿခာက္ေတာင့္..မိမိႏွစ္သက္သလို
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ..............................၃ တက္
ပုစြန္ေၿခာက္...............................အနည္းငယ္
ေၿမပဲေလွာ္.................................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ပထမဆုံး..သေဘၤာသီးစိမ္းကိုဓါးနဲ.ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးေပါက္ထားရပါမယ္.။
ငရုတ္ဆုံထဲမွာ..ပုစြန္ၿခာက္.ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကိုမညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါ။
ၾကံသကာအႏွစ္နဲ ့ငါးပိရည္ ကိုထည့္ပါ။
သံပုရာသီးကိုအူတိုင္ထုတ္ ၃ စိတ္လွီးၿပီးအရည္ေရာသံပုရာသီးအခြံေတြပါထည့္
ေပါင္းပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့..ဂဏန္းဆားရည္စိမ္ကိုေၿခြထည့္ၿပီး..အနည္းငယ္
ပြတ္ေခ်ေပးလိုက္ပါ..ဒါမွ..အရသာေတြစိမ့္၀င္နိူင္မွာပါ။.
ခရမ္းၾကြပ္အစိမ္းေရာင္ကိုပါးပါးလွီး ၊ ပဲေတာင့္ရွည္ကို လက္တစ္ဆစ္ခန္.ဖဲ့ေၿခြ၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထည့္ပါ။
တစ္ဖက္ကဇြန္းကိုင္..တစ္ဖက္ကက်ည္ေပြ.ကိုင္ၿပီးအားလုံးကိုေထာင္းရုံၿပဳ (ပြတ္ေခ်) ေပးပါ။
ေနာက္ဆုံးၿခစ္ထားတဲ့သေဘၤာသီးေတြထည့္ၿပီးသမသြားေအာင္ပြတ္ေခ် ေပးပါ။
ကန္စြန္းရိုးနီ..ပဲေတာင့္ရွည္..ေဂၚဖီထုပ္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြနဲ.တြဲဖက္စားသုံးၾကည့္လိုက္..လွ်ာဂြ်မ္းၿပန္သြားမွာ...ေသခ်ာပါတယ္....။
မူရင္း=https://www.facebook.com/175028022680409/photos/a.205450932971451.10
No comments:
Post a Comment