ငွက္သိုက္စားတာ
အားျဖစ္ေစသလား မျဖစ္ေစသလားလို႔ ညီမငယ္တစ္ေယာက္ ေမးထားဖူးတယ္။
အားျဖစ္မျဖစ္တာကို ကၽြန္မ႐ွာမဖတ္ၾကည့္ခင္ ကၽြန္မအေဒၚမွ်ေဝထားတဲ့
ဒီလင့္ေလးကိုေတြ႔လို႔ အားလံုးလည္းသိရေအာင္ ထပ္ဆင့္မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
ဓာတ္ပံုေတြပါတာမို႔ ကၽြန္မက အၾကမ္းဖ်င္းပဲ ဘာသာျပန္လိုက္ပါတယ္။
ဒီငွက္သိုက္ဆိုတဲ့ ပ်ံလႊားငွက္ေတြရဲ႕အန္ဖတ္က စစခ်င္းမွာ ျမက္၊ အေမႊး၊ ႐ြံ႕ေတြပါတဲ့ အန္ဖတ္မည္းမည္းႀကီးေပါ့။ ၾကည့္တာနဲ႔ စားခ်င္စရာမေကာင္းတဲ့ အဲဒီအန္ဖတ္ကို စားခ်င္စရာေကာင္းလာေအာင္ လူေတြက အဆင့္ဆင့္ျပဳလုပ္ၿပီး ေစ်းကြက္ထဲျဖန္႔ခဲ့တယ္။ အန္ဖတ္မည္းမည္းႀကီးကို အျဖဴေရာင္ျဖစ္လာေအာင္ စလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္က ပထမဆံုး လက္နဲ႔ယူထုတ္ပစ္လို႔ရတဲ့ အမႈိက္ေတြကို ယူထုတ္ပစ္တယ္၊ အတံုးေသးျဖစ္ေအာင္ညႇပ္တယ္။ ၿပီးရင္ အေရာင္ခၽြတ္ေဆးနဲ႔ နာရီအေတာ္ၾကာစိမ္လိုက္တယ္။ အေရာင္ခၽြတ္ေဆးအနံ႔မက်န္ေအာ င္ ေရပူနဲ႔ေလာင္းေဆးတယ္။ ၿပီးရင္ အေရာင္မကၽြတ္တာနဲ႔ အေရာင္ကၽြတ္တာကို ခဲြတယ္။ အေရာင္ကၽြတ္သြားတဲ့ဟာေတြကို
ထပ္ေဆးၿပီး ပံုစံသြင္းတယ္၊ အပူေပးတယ္၊ ထုပ္ပိုးတယ္၊
ေစ်းကြက္ထဲျဖန္႔တယ္ေပါ့။ တခ်ဳိ႕က ဒီထက္ပိုျဖဴေအာင္
အဆိပ္႐ွိတဲ့ဓာတုေဆးေတြနဲ႔ အေရာင္ခၽြတ္တယ္ေပါ့။
စာထဲကေရးထားတဲ့အတိုင္းဆိုရင ္ ငွက္သိုက္စားတာက အား႐ွိမ႐ွိေတာ့မသိဘူး.. ဓာတုခၽြတ္ေဆးေၾကာင့္ အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစတာေတာ့ အမွန္ပဲ။ မသန္႔စင္ရေသးတဲ့ငွက္သိုက္ကိ ု
အျပင္မွာ ကၽြန္မလည္းမျမင္ဖူးဘူး။ ျမင္ဖူးသူေတြလည္း ကိုယ့္ဗဟုသုတေလးေတြ
မွ်ေဝၾကေပါ့။ ဒါကေတာ့ အင္တာနက္ေပၚေတြ႔တဲ့ ပံုနဲ႔စာတခ်ဳိ႕ပါ.. မွ်ေဝပါတယ္
http://www.360doc.com/ content/12/0525/13/ 282341_213600569.shtml
ႏိုင္းႏိုင္းစေန
ဒီငွက္သိုက္ဆိုတဲ့ ပ်ံလႊားငွက္ေတြရဲ႕အန္ဖတ္က စစခ်င္းမွာ ျမက္၊ အေမႊး၊ ႐ြံ႕ေတြပါတဲ့ အန္ဖတ္မည္းမည္းႀကီးေပါ့။ ၾကည့္တာနဲ႔ စားခ်င္စရာမေကာင္းတဲ့ အဲဒီအန္ဖတ္ကို စားခ်င္စရာေကာင္းလာေအာင္ လူေတြက အဆင့္ဆင့္ျပဳလုပ္ၿပီး ေစ်းကြက္ထဲျဖန္႔ခဲ့တယ္။ အန္ဖတ္မည္းမည္းႀကီးကို အျဖဴေရာင္ျဖစ္လာေအာင္ စလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္က ပထမဆံုး လက္နဲ႔ယူထုတ္ပစ္လို႔ရတဲ့ အမႈိက္ေတြကို ယူထုတ္ပစ္တယ္၊ အတံုးေသးျဖစ္ေအာင္ညႇပ္တယ္။ ၿပီးရင္ အေရာင္ခၽြတ္ေဆးနဲ႔ နာရီအေတာ္ၾကာစိမ္လိုက္တယ္။ အေရာင္ခၽြတ္ေဆးအနံ႔မက်န္ေအာ
စာထဲကေရးထားတဲ့အတိုင္းဆိုရင
http://www.360doc.com/
ႏိုင္းႏိုင္းစေန
No comments:
Post a Comment