ေက်ာက္ကပ္မ်ား၏ အဓိကတာ၀န္မွာေသြးကို စစ္ထုတ္ေပးေသာေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္အလယ္ပုိင္း ေက်ာဘက္ေက်ာ႐ုိး တစ္ဖက္တစ္ခ်က္စီတြင္ရွိေသာ အနီေရာင္၊ ပဲေစ့ပံုစံေက်ာက္ကပ္မ်ားမွာ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ အလြန္အေရးႀကီးေသာ အဂၤါအစိတ္အပိုင္းမ်ား ျဖစ္သည္။
ေက်ာက္ကပ္က်န္းမာေရးကို ထိန္းသိမ္းရန္ (သုိ႔မဟုတ္) ေက်ာက္ကပ္ႏွင့္ ဆက္စပ္ေသာေရာဂါမ်ား ခံစားေနရပါက ေအာက္ပါအစားအစာမ်ားကို သင္ေန႔စဥ္စားေသာ အစားအစာတြင္ ထည့္သြင္းစားေသာက္ပါ။
အနီေရာင္ပန္းင႐ုတ္ပြတြင္ ပိုတက္ဆီယမ္ ပါ၀င္မႈနည္းပါးၿပီး ဗီတာမင္စီႏွင့္ ဗီတာမင္ေအတုိ႔ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သည့္အျပင္ ဗီတာမင္ဘီ-၆၊ ေဖာလစ္အက္စစ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ အခ်ိဳ႕ေသာ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးသည့္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ား ပါ၀င္သည္။ အသုပ္ႏွင့္ ဟင္းရြက္သုပ္မ်ားတြင္ ထည့္၍စားျခင္းက့ဲသို႔ ပန္းင႐ုတ္္ပြအနီေရာင္ကို အစိမ္းစားေပးသင့္သည္။
ပန္းသီးမ်ားစားေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးထဲမွ ကိုလက္စထေရာမ်ားကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းကုိ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ကာ ႏွလံုးေရာဂါကုိ ကာကြယ္ေပးၿပီး ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္မ်ားကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္သည္။ ပန္းသီးမ်ားတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ ျမင့္မားစြာပါ၀င္ၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈကို ကာကြယ္ေပးေသာ ျဒပ္ေပါင္းလည္းပါ၀င္သည္။
ေဂၚဖီထုပ္တြင္ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္စီႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္တုိ႔ပါ၀င္သည္။ ေဂၚဖီထုပ္တြင္ ဗီတာမင္ ဘီ-၆ ႏွင့္ ေဖာလစ္အက္စစ္တို႔လည္း ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါကုိ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ေသာ ႏွလံုးေသြးေၾကာမ်ားက်န္းမာေရးကို အားေကာင္းေစ သည္။
ၾကက္သြန္ျဖဴက သြားေခ်းတက္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ကာ ေသြးထဲကုိလက္စထေရာဓာတ္မ်ား ေလ်ာ့က်ေစသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေန႔စဥ္စားေသာ အစားအေသာက္တြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္စားပါ။
ၾကက္သြန္နီတြင္ အခ်ိဳ႕ေသာ ကင္ဆာေရာဂါမ်ား (သို႔မဟုတ္) ႏွလံုးေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ႏုိင္ေသာ Flavonoids ဟုေခၚသည့္ ဓာတ္မ်ား ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္ၿပီး ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ေသာ အားျပင္းသည့္ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းမ်ား ပါ၀င္သည့္ ၾကက္သြန္နီစားေပးျခင္းေၾကာင့္ ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈကိုလည္း အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစႏုိင္သည္။
—Ref: TOI
http://7daydaily.com/story/43362
No comments:
Post a Comment