စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ၾကက္ကာလသားခ်က္


ဝိုက္ဖီက ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ ၾကက္ကာလသားဟင္းတစ္ခြက္ ခ်က္ထားပါတယ္။
ဒီဟင္းေလးခ်က္ဖို႔ ၾကက္သား ၃၀ က်ပ္သားခန္႔ (ေရစင္စင္ေဆး၊ အတံုးေသးေသးတံုး)၊ စပါးလင္ႏွစ္ပင္ (ေရေဆးၿပီး ႏွစ္လက္မခန္႔ ေစာင္းေစာင္းလွီးပါ)၊ င႐ုတ္ေတာင့္ရွည္ေလးေတာင့္၊ ခ်င္းလက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလး၊ ငါးတက္ခန္႔၊ ၾကက္သြန္နီဥႀကီးႏွစ္လံုး၊ င႐ုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္၊ ဆီ(ဇြန္းႀကီးတစ္ဇြန္း)၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အရသာမႈန္႔တုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။

ပထမဦးစြာ အုိးထဲၾကက္သားထည့္ င႐ုတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းတုိ႔ လံုးျခမ္းကြဲေအာင္ ေထာင္းထည့္ပါ။ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ နႏြင္း(မ်ားမ်ား)ထည့္ၿပီး ေကာင္းေကာင္းနယ္ပါ။ ဆီထည့္ၿပီး မီးရွိန္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ တည္ပါ။ လံုးေရမခန္းခင္ ေရဆူဆူကို ဟင္းတံုးမ်ားျမဳပ္သည္အထိထည့္ၿပီး ၂၅ မိနစ္ခန္႔ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။ စပါးလင္ထည့္ခတ္ၿပီး မီးဖိုကခ်လို႔ရပါၿပီ။ ဟိုတစ္ခ်ိန္က ကာလသားမ်ား အေပ်ာ္သေဘာ မိမိတုိ႔အိမ္အသီးသီးမွ ၾကက္ကို မသိေအာင္ခိုးၿပီး ေရးႀကီးသုတ္ပ်ာ ခ်က္စားေလ့ရွိေသာ ၾကက္သားဟင္းတစ္ခြက္သည္ ယခုအခါ တုပ္ေကြးဖ်ား၊ နာလန္ထမ်ားအတြက္ လွ်ာရင္းျမက္ေစေသာ ဟင္းတစ္ခြက္ ျဖစ္ေနပါၿပီ။ ေနာက္တစ္ပတ္မွာ သူနဲ႔လုိက္ဖက္တဲ့ သခြားသီးေတာသုပ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး လာမယ္ေနာ္။

http://www.7daydaily.com/story/20923#.VBr02GOM-So

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...