စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







အစိမ္းေရာင္အာလူးႏွင့္ အသက္အႏၲရာယ္


 

ဟင္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားႏွင့္ လိုက္ဖက္ကာ၊ စားအိုးၾကီးေသာ မိသားစုအတြက္ အာလူးကဟင္း အပြါးခတ္ေပးသလို၊ အာဟာရ ျပည့္အရသာရွိသေလာက္၊ ေစ်းႏႈန္းလည္းခ်ိဳသာတာမို ့့ အာလူး ဟာ အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္ လက္စြဲျဖစ္လို ့ေနပါတယ္။ သို ့ေသာ္ အစိမ္းေရာင္ အာလူး ရဲ ့ အႏၱ ရာယ္ကို လူတိုင္းမသိၾကေသးပါဘူး။ ကလိုဖီးလ္ဓာတ္အေျမာက္အမ်ားပါရွိိျခင္းေၾကာင့္ ပံုမွန္ အေရာင္ႏွင့္မတူ တမူကြဲဲျပားေနျခင္းပါ။

” စိမ္းေရာင္ျခယ္ ကလိုရိုဖီးက လူကို ၾကီးၾကီးမားမား

ေဘးဥပါသ္မျဖစ္ေစေသာ္လဲ၊ အဲဒီအာလူး ထဲမွာပါတဲ့ အရသာအတန္ငယ္ ခါးသက္ျပီး solanine (ေခၚ) အဆိပ္သင့္ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ိဳးေ ၾ ကာင့့္၊ စားသံုးမိတဲ့အခါ လူကို ေအာ္ဂလီဆန္ျခင္း၊ ေခါင္းကိုုက္၍ ၀မ္းေလ်ာျခင္း၊ အစာမေ က်ပ်ိဳ ့အန္ျခင္း တို ့ျဖစ္ေစပါတယ္၊ ကို္ယ္ေလးအခ်ိန္ ေပါင္ ၁၀၀ ရွိတဲ့ က်မၼာေရးေကာင္းသူေ တာင္ အဲဒီ အာလူး ၆ ေအာင္စေလာက္စားမိရင္

ေစာေစာကေျပာတဲ့ အစာအဆိပ္ သင့္ ေဘး ထြက္ဆိုးက်ိဳးေတြျဖစ္ေစတတ္လို ့၊ ကိုယ္ခံ အား နည္းတဲ့ သက္ၾကီးရြယ္အိုနဲ ့ ကေလးေတြဆို အသက္အႏၱရာယ္ေတာင္္ျဖစ္ေစႏိုင္တယ္ ” လို ့ Nebraska လင္ကြန္းတကၠသိုလ္မွ ပေရာ္ ဖက္ ဆာတစ္ဦးျဖစ္သူ Alexander Pavlista က ဆိုပါတယ္။

ဆက္လက္ျပီး ပေရာ္ဖက္ဆာ က ” ပံုမွန္အာလူး အေရာင္မွာ အစိမ္းေရာင္ယွက္သန္းေနေသာ အစိပ္အပိုင္းကိုလွီးထုတ္ျပီးမွ ခ်က္ျပဳတ္ရန္၊ ေစ်းထဲမွ ၀ယ္လာျပီး မခ်က္ရေသးေသာ အာလူး မ်ား ကို ေအး၍ေမွာင္ေသာေနရာတြင္ သိမ္ဆည္းထားရန္၊ အာလူးမ်ားကို ေရခဲေသတၱာထဲ မသိမ္းၾကရန္၊ အာလူးကို အခြံခြာ၍ တညတာ ေရစိမ္ျပီးမွ ခ်က္ျပဳတ္ၾကရန္ ” အၾကံေပး ထား ပါတယ္။

ယေန ့အေမရိကန္ႏိုင္င္ငံတြင္ အစိမ္းေရာင္ပါေနေသာ အာလူးေရာင္းခ်မႈကို ပိတ္ပင္ထားၾကပါ တယ္။ သို ့ပါ၍ ျမန္မာျပည္ရွိ အိမ္ရွင္မမ်ားလည္း မိသားစုမွာမလိုလားအပ္ေသာ က်မၼာေရးျပ သနာေတြမျဖစ္လာရေလေအာင္ အစိမ္းေရာင္ျခယ္အာလူးမ်ား ကို ေရွာင္ရွားၾကပါလို ့ အၾကံျပဳ လိုက္ပါရေစ။


http://www.searchmyanmar.com/link/comment/cid/41556#content-41556

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...