ဟင္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားႏွင့္ လိုက္ဖက္ကာ၊ စားအိုးၾကီးေသာ မိသားစုအတြက္ အာလူးကဟင္း အပြါးခတ္ေပးသလို၊ အာဟာရ ျပည့္အရသာရွိသေလာက္၊ ေစ်းႏႈန္းလည္းခ်ိဳသာတာမို ့့ အာလူး ဟာ အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္ လက္စြဲျဖစ္လို ့ေနပါတယ္။ သို ့ေသာ္ အစိမ္းေရာင္ အာလူး ရဲ ့ အႏၱ ရာယ္ကို လူတိုင္းမသိၾကေသးပါဘူး။ ကလိုဖီးလ္ဓာတ္အေျမာက္အမ်ားပ
” စိမ္းေရာင္ျခယ္ ကလိုရိုဖီးက လူကို ၾကီးၾကီးမားမား
ေဘးဥပါသ္မျဖစ္ေစေသာ္လဲ၊ အဲဒီအာလူး ထဲမွာပါတဲ့ အရသာအတန္ငယ္ ခါးသက္ျပီး solanine (ေခၚ) အဆိပ္သင့္ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ိဳ
ေစာေစာကေျပာတဲ့ အစာအဆိပ္ သင့္ ေဘး ထြက္ဆိုးက်ိဳးေတြျဖစ္ေစတတ္လ
ဆက္လက္ျပီး ပေရာ္ဖက္ဆာ က ” ပံုမွန္အာလူး အေရာင္မွာ အစိမ္းေရာင္ယွက္သန္းေနေသာ အစိပ္အပိုင္းကိုလွီးထုတ္ျပီ
ယေန ့အေမရိကန္ႏိုင္င္ငံတြင္ အစိမ္းေရာင္ပါေနေသာ အာလူးေရာင္းခ်မႈကို ပိတ္ပင္ထားၾကပါ တယ္။ သို ့ပါ၍ ျမန္မာျပည္ရွိ အိမ္ရွင္မမ်ားလည္း မိသားစုမွာမလိုလားအပ္ေသာ က်မၼာေရးျပ သနာေတြမျဖစ္လာရေလေအာင္ အစိမ္းေရာင္ျခယ္အာလူးမ်ား ကို ေရွာင္ရွားၾကပါလို ့ အၾကံျပဳ လိုက္ပါရေစ။
http://
No comments:
Post a Comment