သရက္သီးဆိုတဲ့ သစ္သီးဟာ မႀကိဳက္တဲ့သူ အလြန္ရွားပါးၿပီး အ ေနာက္ႏိုင္ငံ
ေတြမွာေတာ့ သစ္သီးတို႔ ရဲ႕ဘုရင္လို႔ ေခၚၾကပါတယ္။ သရက္သီးမွာ ဗီတာမင္ေအနဲ႔စီအျပင္ သတၴဳ ဓာတ္ေတြျဖစ္တဲ့ ေဖာ့စဖရပ္၊ ကယ္လစီယမ္နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ေတြလဲ ျြကယ္ဝစြာပါဝင္ပါတယ္။ သရက္သီး ကိုေပါမ်ားစြာ
စိုက္ပ်ိဳးထြက္ရွိတဲ့ ေဒသေတြကေတာ့ ျမန္မာႏိုင္ငံ၊ မေလးရွား၊ အိႏၵိယ၊ ထိုင္းနဲ႔အင္ဒိုနီးရွားႏိုင
သရက္သီးရဲ႕က်န္းမာေရး ေစာင့္ေရွာက္ေပးမႈေလးေတြကို
၁။ အဆီနဲ႔ေသြးအခ်ိဳဓာတ္ကို ထိန္း ညွိေပးပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ သရက္သီးမွာ ဇီဝလႈပ္ရွားမႈျဖစ္စဥ္ေတြကို
ပါဝင္ေနပါတယ္။ သရက္သီးဟာ အဆီက်ေဆးေတြမွာပါဝင္တဲ့အာနိ
နည္းပါးေစတဲ့အတြက္အဆီ ေတြဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈျဖစ္စဥ္ေပၚ
အစာစားခ်င္စိတ္ကိုလည္း နည္းပါးေစပါတယ္။ေနာက္ၿပီး ေသြးတြင္းဂလူး
ကို႔စ္ေတြကိုလည္း ထိန္းညႇိ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၂။ သရက္သီးမွာ ပိုတက္ဆီယမ္ ပါဝင္မႈမ်ားျပားတဲ့အတြက္ ႏွလံုးခုန္ သံစည္းခ်က္ကိုထိန္းခ်ဳပ္ႏို
၃။ ကင္ဆာေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။ လတ္လတ္ဆတ္ ဆတ္သရက္သီးေတြမွာပါဝင္တဲ့ ေပၚလီဖီေနာ္ဟာ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ ကို သတ္ပစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ကင္ဆာ ေရာဂါျဖစ္ေစတဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ ေတြကို
တားဆီးေပးႏိုင္တဲ့ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ ပါဝင္ေနတဲ့အတြက္
ေသြးကင္ဆာ၊ဆီးက်ိတ္ကင္ ဆာနဲ႔ အူမႀကီးကင္ဆာေတြကို ကာကြယ္ေပး
ႏိုင္ပါတယ္။
၄။ ခုခံအားစနစ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ပါ တယ္။ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဗီတာမင္ေအေတြ ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတဲ့အတြက္ ခုခံအား စနစ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ျခင္း ျဖစ္ပါ တယ္။
၅။ သရက္သီးမွာပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ ဓာတ္ေတြ၊ အင္ဇိုင္းေတြဟာ အစာ ေျချခင္း
ကို ျမန္ဆန္ေစၿပီး ကိုယ္ခႏၶာ အပူခ်ိန္ကိုလည္း မွ်တေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အခုလိုပူျပင္းေနတဲ့ အခ်ိန္ မွာသရက္သီးေဖ်ာ္ရည္ ေအးေအး ေလးေသာက္
ေပးႏိုင္ပါတယ္။ သရက္သီးစိမ္းကေတာ့ ေနပူေလာင္ျခင္းကို တားဆီးေပးႏိုင္
ပါတယ္။
၆။သရက္သီးမွာ ဗီတာမင္ B6 ပါဝင္ မႈကအာ႐ံုေၾကာေတြကေန ဦးေႏွာက္ ကို ပို႔ေဆာင္ေပးတဲ့စနစ္ကို ပိုမိုလွ်င္ ျမန္ေစပါတယ္။
၇။ သရက္သီးမွာပါဝင္တဲ့ သတၴဳ ဓာတ္ေတြဟာ ေသြးနီဥဆဲလ္ေတြ ထုတ္လုပ္
မႈကိုျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ပါတယ
သန္႕စင္
ref;ANI
Health Updates Journal
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=318492248281889&set=a.273551502775964.6
No comments:
Post a Comment